Jačanje suradnje Zagreba i regije Molise

Jačanje suradnje Zagreba i regije Molise

Potpisima na Sporazum o suradnji, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predsjednik Regije Molise Paulo Di Laura Frattura, omogućili su u Milanu jačanje veza Zagreba s Moliškim Hrvatima koji kroz niz institucija i udruga održavaju hrvatski jezik, tradiciju i kulturu.

Prigodna svečanost održana je u talijanskom paviljonu na Svjetskoj izložbi Expo 2015. Riječ je o nastavku dugogodišnje suradnje Grada Zagreba i Regije Molise koja će sada biti ojačana i proširena na područjima od zajedničkog interesa s naglaskom na jačanje gospodarskih i kulturnih veza, stvaranje veza između obrazovnih i znanstvenih ustanova i suradnja na programima i projektima Europske unije koji se financiraju iz fondova EU.

Nastavno na Sporazum, poticat će se suradnja u ekološkim programima s posebnim osvrtom na energetsku efikasnost i zaštitu okoliša, unapređenje sportske suradnje i promicanje hrvatske kulture, književnosti i jezika u Regiji Molise kao i promicanje talijanske kulture, književnosti i jezika u Gradu Zagrebu. Na poziv gradonačelnika Bandića, sljedeći susret održat će se u rujnu u Zagrebu.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply