GRADSKA SKUPŠTINA: Na aktualnom satu rasprava o „Branimircu“

GRADSKA SKUPŠTINA: Na aktualnom satu rasprava o „Branimircu“

Zastupnik HDZ-a Andrija Mikulić postavio je pitanje vezano za rušenje objekata na tržnici Branimir.

-Mene zanima  tržnica u Branimirovoj, na kojoj se vlasnicima lokala uklanjaju lokali, bez da ih je itko obavijestio o tome. Ja osobno mislim da bi trebali dobiti objašnjenje i mi i oni o uklanjanju tih istih lokala. Zanima me što se tamo dešava i što se planira sa tom lokacijom.

– Tamo se niti jedan vlasnik nije potjerao koji je imao ugovor. Uklonjeni lokali nisu imali nikakvih vlasnika, ti lokali radili su na crno i plaćali su neku placarinu. Od svih lokala koji su uklonjeni, samo četiri imaju ugovor od toga su dva ugovora upitna, a dvoje vlasnika imaju valjani ugovor i oni će dobiti zamjenske lokale.- rekao je Milan Bandić.

Nakon uklanjanja metalnih kućica sa djela tržnice u Branimirovoj, po riječima gradonačelnika Milana Bandića, biti će to centar tržne izvrsnosti.

Alen Ostojić postavio je pitanje gdje je zapeo projekt policijske biciklističke ophodnje, koji se prvi puta na Gradskoj skupštini našao 2013. godine.

-Policijska biciklistička ophodnja je sjajna priča u borbi protiv gradskih delikata, taj prijedlog sam dao u srpnju 2013. godine, za ovom govornicom. U  lipnju 2014., gradonačelniče upravo ste vi inicirali javnu nabavu policijskih bicikala, kako bi smo realizirali taj projekt. Sada  je srpanj 2015. mene zanima da li se od te nabave  odustalo ili se dogodio zastoj u proceduri.- rekao je Alen Ostojić.

-Mene više ništa ne može iznenaditi, jer da nisam bio odsutan to bi već bilo riješeno. Raspisan je natječaj i do rujna će sve biti riješeno.- rekao je gradonačelnik Bandić.

Zastupnik Bilokapić pitao je kada će biti napravljane sportska dvorana u Medvedgradskoj, to je problem koji traje već duži niz godina, generacije polaznika te srednje škole pisali su peticije, za izgradnju adekvatne sportske dvorane.

-Sportska dvorana u Medvedgradskoj kojoj gravitiraju dvije srednje škole za sestrinstvo u groznom je stanju, nastava tjelesnog održava se od Trešnjevke, do Maksimira, mene zanima kada će taj problem biti riješen? – pitao je Dražen Bilokapić.

– Sa ove govornice najavljujem u slijedećoj godini 10 škola, 10 vrtića i 10 novih školskih dvorana.- odgovorio je Bandić.

Potpredsjednik  Skupštine Davor Bernardić (SDP) izrazio je sumnju u takav plan jer Bandić nije objasnio kako će to financirati.

-Lako je najaviti gradnju, ja se pitam od kuda novac za takve investicije, i prije su se najavljivali veliki projekti kao što je  lakošinska željeznica, uspinjača, kongresni centar, puni profil Branimirove i da ne zaboravim prošlo je godinu dana od zakona koji se odnosi na Centar za gospodarenje otpadom, a nije ostvareno ništa.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply