Otvorena punionica za električna vozila u garaži Tuškanac

Otvorena  punionica za električna vozila u garaži Tuškanac

U sklopu projekta e-mobilnost Hrvatska, u javnoj garaži Tuškanac, gradonačelnik Milan Bandić zajedno s predsjednicom Uprave Zagrebačkog holdinga Anom Stojić Deban te voditeljicom podružnice Zagrebparking Ane Preost, otvorio je punionicu za električna vozila.

– Ovo je nova usluga Zagrebparking, punionice za električna vozila nalaze se u pet naših javnih garaža. Ovaj projekt je sufinanciran od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kroz program ministarstva zaštite okoliša kroz 40 posto i ukupna investicija je bila 168 tisuća kuna. Ovom prilikom pozivam naše sugrađane koji imaju električna vozila, da dođu potpuno besplatno napuniti svoja vozila.- rekla je je Ana Preost, voditeljica Zagrebparkinga.

Od danas, 15. srpnja 2015. godine, svim korisnicima električnih vozila bit će omogućeno besplatno korištenje punionica u javnim garažama kojima upravlja Zagrebparking, osim garaže Tuškanac uključene su i garaže Langov trg, Petrinjska, Kvaternikov trg i Gorica.

– Zagrebački holding kontinuirano radi na poboljšanju i proširenju usluga  koje nudi. Ovo je dokaz da radimo na brizi za okoliš i da osluškujemo potrebe naših građana.- rekla je Ana Stojić Deban, predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga.

U gradu Zagrebu trenutno ima stotinu registriranih električnih automobila, razlog tako malom broju vozila je još uvijek njihova prevelika cijena na tržištu, jedno električno vozilo stoji oko 300.000,00 kuna.

– Ova punionica je dokaz da idemo u korak sa vremenom i europskim standardima.- rekao je Milan Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply