Otvorena autobusna linija Vrapčanska aleja – Oranice

Otvorena autobusna linija Vrapčanska aleja – Oranice

Novom autobusnom linijom ZET-a od Vrapčanske aleje do Oranica, prvi se vozio gradonačelnik Milan Bandić zajedno sa predsjednicom Uprave Zagrebačkog holdinga Anom Stojić Deban, voditeljicom podružnice ZET-a Ljuba Žgela, suradnicima i novinarima.

Nova autobusna linija br. 145, koja bolje povezuje građane tog dijela grada sa ostalim ZET-ovim linijama, a Bandić je izrazio zadovoljstvo novootvorenom linijom te zahvalio mjesnom odboru na angažmanu kako bi se prikupili potpisi mještana što je, kako kaže, doprinijelo i njegovoj potpori ovom projektu od samog početka.

Mini autobusi će polaziti svakih 45 minuta od Vrapčanske aleje i vozit će Bolničkom,  Žagarovom, Vrapčanskom, Ulicom Oranice te Zagrebačkom cestom. U povratku će prometovati Medarskom, Ulicom Oranice te Ilicom natrag do Vrapčanske aleje.
Na trasi dugoj šest kilometara uspostavljeno je ukupno devet stajališta a prema riječima voditeljice ZET-a, Ljube Žgele, linija će se pratiti te, ovisno o potrebama putnika, dalje usklađivati. Prvi polasci nove linije su u 6 sati i 10 minuta, a zadnji u 20.05 sati.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto:Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply