Karamarko pozvao HDZ-ovo članstvo na zajedništvo u borbi za bolju Hrvatsku

Karamarko pozvao HDZ-ovo članstvo na zajedništvo u borbi za bolju Hrvatsku

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na stranačkoj klauzuri za 1. izbornu jedinicu u srijedu je pozvao cjelokupno članstvo HDZ-a na zajedništvo kao i 1990., u borbi za bolji i kvalitetniji život u Hrvatskoj, i izrazio uvjerenost u pobjedu na parlamentarnim izborima, a za loše stanje u hrvatskoj državi i gospodarsku krizu optužio je aktualnu Milanovićevu Vladu.

Vladajuća koalicija predvođena SDP-om nije prepoznala probleme i pokušala ih riješiti, dopustili su propast srednjeg sloja i realnog sektora, dijelili sinekure i zapošljavali podobne u javnoj i državnoj upravi. Mi volimo svoj narod, a ne funkcije kao oni, rekao je Karamarko.

Poručio je da u HDZ-u danas “pale motore” te kreću u novi Domovinski rat za bolju budućnost Hrvatske i njezinih građana.

Karamarko je naglasio da HDZ ima spreman gospodarski program koji je odlično detektirao probleme, ali i nudi smjernice i rješenja za izlazak iz gospodarske krize, uz 50 investicijskih projekata.

Ocijenio je kako je porezna uprava najrepresivniji dio državnog aparata koji služi da sadašnja vladajuća koalicija ostane na vlasti, umjesto da bude servis građana, a rigidni ovršni zakon njima i tvrtkama oduzima sve što može i od njega najviše koristi ima Fina i utjerivači dugova.

Karamarko je podsjetio da je u Hrvatskoj 330.000 blokiranih građana, 320.000 nezaposlenih, a brojna su ugašena radna mjesta.

Predsjednik HDZ-a ponovno je upozorio i na velik problem depopulacije i iseljavanja iz zemlje, u prvom redu stručnih mladih ljudi, optuživiši aktualnu Vladu da minorizira i relativizira taj problem, pravdajući se kako je to normalno zbog otvaranja tržišta rada.

Kako bi naglasio težinu tog problema ponovio je da je u tri i pol godina mandata vladajuće koalicije iz Hrvatske iselilo 100.000 hrvatskih građana.

U Hrvatskoj treba stvoriti uvjete za ostanak, zaposlenje i normalan život njezinih građana, istaknuo je Karamarko.

Prema nekim procjenama, dodao je, 2050. u Hrvatskoj će biti samo 3,2 milijuna stanovnika, dok će u svijetu 2060. biti devet milijardi ljudi, što znači da u Hrvatskoj populacija pada, a u svijetu raste pa se moramo zapitati što će ostati od Hrvatske.

Upozorio je također na problem iseljavanja hrvatskog sela.

Upravo će u budućnosti hrana biti najvažniji resurs, a Hrvatska uvozi hrane za 1,7 milijardi eura godišnje, odnosno za 70 posto svojih potreba, iako ima potencijala da može proizvesti dvostruko više no što joj treba, naglasio je Karamarko.

Podsjetio je da je Milanovićeva Vlada tijekom mandata zadužila Hrvatsku za 100 milijardi kuna, a sve prijašnje Vlade od uspostave samostalnosti Hrvatske za 212 milijardi kuna u što su uključeni i Domovinski rat, obrana od velikosrpske agresije i obnova te dug bivše jugoslavenske države.

I koji su rezultati njihove vladavine, upitao je Karamarko, podsjetivši da traže još jedan mandat iako nisu ništa učinili.

Pokazali su nesposobnost i nezainteresiranost za rješavanje problema hrvatskog čovjeka. Tvrde da su najbolji, a jesu jedino po tome koliko su uspjeli napraviti velik dug, rekao je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a ponovno je pozvavši Milanovićevu Vladu neka kaže što misli učiniti do kraja mandata.

Odbacio je i ultimatume u smislu – “ili mi li oni”, poručivši – “i mi i oni, kada je u pitanju Hrvatska”.

Nakon govora predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, uslijedio je zatvoreni dio skupa bez nazočnosti medija.

Tekst:HINA

Foto: HINA/Tomislav PAVLEK

Leave a Reply