MILAN BANDIĆ: Neka Vlada pruži šansu Gradu Zagrebu i spasi Imunološki zavod

MILAN BANDIĆ: Neka Vlada pruži šansu Gradu Zagrebu i spasi Imunološki zavod

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u četvrtak da će se Grad Zagreb javiti na ponovni natječaj za Imunološki zavod te je uvjeren da će dati najbolju ponudu, a Vladi je poručio da ili riješi pitanje Imunološkog zavoda ili da ga prepusti Gradu.

“Željno očekujem novi natječaj gdje će Grad Zagreb ponovno ponuditi najbolju ponudu. Neka Vlada i resorna ministarstva to riješe – zaposle ljude i nastave proizvodnju ili neka to pošteno odrade i daju šansu Gradu Zagrebu kao najboljem ponuđaču da spasi Imunološki”, rekao je zagrebački gradonačelnik na konferenciji za novinare u povodu predstavljanja projekta groblja za kućne ljubimce u Dumovcu.

Bilo bi, kaže, sramota da se to ne spasi, budući da se radi o 123 godine tradicije, 120 ljudi koji su tamo zaposleni te četiri pripravka koja su strateški interes ove zemlje.

“To jedino može riješiti Vlada, ako to neće, neka to prepuste nama”, poručio je Bandić.

“Ako Zagreb s 13 milijardi kuna u proračunu Grada i Holdinga nema 20 milijuna eura ili 150 milijuna kuna uvijek u proračunu da intervenira za kapitalni projekt, onda ne treba mene kao gradonačelnika na čelu Grada, a još manje Slavka Kojića kao šefa financija”, ustvrdio je.

Vlada na današnjoj sjednici nije prihvatila obvezujuću ponudu Visie Croatice za kupnju dijela vlasničkog udjela u Imunološkom zavodu jer je, nakon konzultacija s upravom i sindikatima, zaključila da ponuda ne može garantirati opstojnost Imunološkog.

Visia Croatica jedina je podnijela obvezujuću ponudu za kupnju 73 posto dionica zavoda.

Vlada bi trebala donijeti odluku i o raspisivanju novog natječaja.

Tekst: HINA

FOto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply