Sve o pivu na Beer Championsu u zagrebačkoj Pivani

Sve o pivu na Beer Championsu u zagrebačkoj Pivani

Beer Champions okupio mnogobrojne stručnjake na predavanju o kulturi pijenja piva – Ovogodišnja pobjednica Masterchefa Iva Pehar i gastronomski stručnjak Željko Šatović Gula sparili ukusnu hranu s vrhunskim pivima Zagrebačke pivovare

Da je pivo idealan dodatak u kuhinji i u svakodnevnom životu Zagrebačka pivovara dokazala je na predavanju Beer Champions u svojoj pivnici „Pivana“. Ovo predavanje vodeća pivovara na domaćem tržištu organizira drugu godinu zaredom kako bi uz mnogobrojne stručnjake dodatno informirala javnost i svoje zaposlenike o svijetu piva i pivarstva.

Dugu povijest pivarstva te proizvodnju i pravilno točenje i kušanje piva predstavili su Igor Jukić, tehnolog u proizvodnji, Zenon Zekić, stručnjak za točenje piva, Igor Praunsperger, event manager, i Tina Puhalo Grladinović, voditeljica korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare. Tom prilikom Tina Puhalo Grladinović istaknula je:

“Pivo je iznimno vrijedan proizvod ako se konzumira u umjerenim količinama. Imajući na umu njegove nutritivne vrijednosti i karakteristike, često se nepravedno zapostavlja, osobito u odnosu na neka druga pića. Upravo zato organiziramo Beer Champions, kako bismo zajedno s vodećim stručnjacima demistificirali mnoge predrasude o pivu te istaknuli njegov potencijal u gastronomiji i pozitivan učinak na zdravlje.“

Česte zablude, ali i znanstvene činjenice o pivu istaknula je i doc. dr. sc. Darija Vranešić Bender, klinička nutricionistica KBC-a Zagreb, koja je tom prilikom posebno navela njegov prirodan sastav i blagotvoran učinak na organizam ako se konzumira umjereno. Za žene to znači pijenje oko 0,33 l na dan, dok je za muškarce ta količina oko 0,65 l na dan standardnog lager piva s 4,5 do 5 volumnih postotaka alkohola.

O karakteristikama i okusima piva govorio je strastveni pivski sommelier i radijski voditelj Milan Peh, koji je dočarao dokle seže raznolikost i širina primjene piva. Uz ritual pravilnog točenja i posluživanja piva, zahvaljujući prvoj hrvatskoj masterchefici Ivi Pehar i gastronomskom stručnjaku Željku Šatoviću Guli svi prisutni mogli su se uvjeriti koliko je ono zahvalan dodatak u pripremanju različitih delicija. Oni su posebno za tu prigodu osmislili jelovnik koristeći se i inspirirajući se različitim vrstama piva iz portfelja Zagrebačke pivovare.

Leave a Reply