MILAN BANDIĆ: Veza iseljene Hrvatske i domovine mora se stalno oplemenjivati

MILAN BANDIĆ: Veza iseljene Hrvatske i domovine mora se stalno oplemenjivati

Gradonačelnik Milan Bandić na jezeru Bundek ugostio je sudionike Svjetskog nogometnog prvenstva klubova koje su utemeljili Hrvati izvan domovine.

Svjetsko nogometno prvenstvo klubova koje su utemeljili Hrvati izvan domovine, održava se treći put, natjecanje se održava u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza i pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a sudjeluju klubovi iz Canberre, Malmöa, Stuttgarta, Toronta, Villefranchea, Möhlina, Sydneya te Vojvodine.

– Hrvatsko nogometni savez izuzetno je ponosan na ovaj sabor iseljene Hrvatske, rijetkost je to da u nogometnom svijetu, jedan savez vodi toliko organizirano brigu o svim domovinskim klubovima koji su u svijetu. Na ovom turniru sudjeluju djeca i unuci onih koji su davno otišli iz domovine, neki su po prvi puta u Hrvatskoj, neki po prvi puta u Zagrebu. Mislim da je ovo jedna lijepa nogometna i sportska priča.- rekao je Damir Vrbanović, izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza.

-Ovo su naši klubovi koji su došli iz svih dijelova svijeta od Canberre, Malmöa, Stuttgarta, Toronta, Villefranchea, Möhlina, Sydneya, Vojvodine. To su ljudi koji osjećaju Hrvatsku kao svoju domovinu i koji su drugo ili treće koljeno iseljene nam Hrvatske. Neraskidiva sveza između domovine i iseljene nam Hrvatske, ne može se sama po sebi smatrati dovoljnom, ona se mora stalno oplemenjivati. Na ovaj način jačamo , vezu sa iseljenom Hrvatskom i ovim mladim ljudima koji nisu zaboravili svoje korijene.- rekao je Milan Bandić.

Raspored utakmica

SKUPINA A

  1. srpnja (19:30) Croatia Toronto – Croatia Villefranche /stadion Inter, Zaprešić/
  2. srpnja (16:30) Vojvođanski Hrvati – Croatia Toronto /stadion Lučko/
  3. srpnja (16:30) Sydney United 58 – Croatia Villefranche /stadion Rudeš/

SKUPINA B

  1. srpnja (16:30) Pajde Möhlin – Croatia Malmö /stadion Gorica/
  2. srpnja (18:30) Canberra – Croatia Stuttgart /stadion Gorica/
  3. srpnja (18:30) Pajde Möhlin – Canberra /stadion Lučko/
  4. srpnja (18:30) Croatia Malmö – Croatia Stuttgart /stadion Rudeš/

Turnir završava  4. srpnja na stadionu NK Sesvete, utakmica za treće mjesto igra se u 16,00 sati, dok se finale igra u 18,00 sati.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply