SPEEDMINTON: U Zagrebu održan turnir 1000 Master serije

SPEEDMINTON: U Zagrebu održan turnir 1000 Master serije

Protekli vikend u Zagrebu održan je Zagreb – „The 8. ISBO Speedminton® PREMJER CroatianOpen 2015 ZAGREB“.

Samo natjecanje održano je na terenima Nacionalnog teniskog centra, na Zagrebačkom velesajmu.

100 natjecatelja iz više od 12 zemalja: Republike Češke, Francuske, Mađarske, Norveške,Poljske, Srbije, Slovačke,Švedske, Ukrajine i zemlje domaćina, Hrvatske, sudjelovalo je u natjecanju „8. ISBO Speedminton PREMJER CroatianOpen 2015ZAGREB“. Turnir je klasificiran kao jedan od pet bodovno najjačih turnira godine (1000 bodova), te je dio Master serije turnira.

Skupine koje su igrane na turniru su: : OPEN DIVISION, WOMEN, MEN O40, MEN O50, U-12MIX, U14 FEMALE, U-14 MALE, U-18 FEMALE, U-18 MALE, OPEN DOUBLE and MIX DOUBLE. Centralni teren u Nacionalnom teniskom centru je bio okružen kamerama, te je natjecanje održano uz Live streaming.

Najjače skupine, OPEN DIVISION i WOMEN, bile su ujedno i najatraktivnije. Prvi svjetski šampion u ovom sportu Per Hjalmarson (SWE) i Myhailo Mandryk (UKR) odigrali su sjajan meč. Per Hjalmarson nije dao šansu Myhailo Mandryku te je pobijedio 16:9, 16:10. Dasen Jardas (CRO) i Andrej Ostrihon (SVK) podijelili su treće mjesto.

U najjačoj ženskoj kategoriji WOMEN DIVISION, u finalu se aktualnoj svjetskoj prvakinji Jasmini Keber (SLO) suprotstavila Nora Gaal (HUN). Jasmina Keber je pobijedila u dva seta: 16:7, 16:11. Edit Veresne Osvay (HUN) i Katarina Turk (SLO) podijelile su treće mjesto.

Nakon finalnih mečeva u nedjelju, drugog dana natjecanja, promocijiSpeed badmintona koju su provodili najmlađi članovi Zagrebačkog speedbadmintonskog saveza, pridružili su se, odmah nakon finala i pobjednici najjačih skupina, Per Hjalmarson (SWE) i Jasmina Keber (SLO), te su odigrali promotivni meč na Europskom trgu. Promotivne mečeve odigrali su i Norvežani, braća Morten i Stian Pasche.

Bio je to veliki događaj za brojnu  speedbadmintonsku zajednicu diljem svijeta, prvi put je odigran meč između dvoje najatraktivnijih igrača na svijetu iz muške i ženske divizije, jednog dinamičnog mladog sporta u samom srcu jednog europskog grada – na Europskom trgu u Zagrebu.

Leave a Reply