GRADSKA SKUPŠTINA: Gradonačelnik Bandić povukao GUP sa dnevnog reda

GRADSKA SKUPŠTINA: Gradonačelnik Bandić povukao GUP sa dnevnog reda

Nakon što je tako dugo najavljivana rasprava o  izmjeni Odluke o izradi izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba, gradonačelnik Milan Bandić, tu točku povukao  je sa dnevnog reda i zakazao je novu sjednicu sa istom temom za 16. srpnja 2015.

-Ja povlačim ovu točku s dnevnog reda i 16. srpnja, sazivam novu sjednicu. To je preozbiljan dokument koji iziskuje puno strpljenja, ozbiljnost i konsenzus, čak i odustajanje od osobnih stavova. Na toj sjednici donijet će se odluka o izmjeni odluke o izradi GUP-a, prva faza s četiri cilja  reciklažna dvorišta, antene i prioritetne zagrebačke strateške projekte od posebnog interesa. Za nju će biti zadužen Zavod za prostorno planiranje, ova uredba će se donijeti po starom odnosno važećem zakonu. Druga faza obuhvaća sve preostale ciljeve, koje će se provoditi javnom nabavom će biti odabran izvođač i strateški partner.- rekao je Milan Bandić.

Hoće li se napokon na sjednici 16. srpnja napokon donijeti razumno rješenje oko GUP-a, ili će se ponovo pozivati na razum pa će se točka odgoditi za neko drugo vrijeme.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply