Prvi Čarobni dan u Makimiru

Prvi Čarobni dan u Makimiru

Po prvi puta održao se Čarobni dan u Maksimiru,  cjelodnevna zabava okupila je puno obitelji sa djecom da uz puno glazbe, zabave i brojne sporteke aktivnosti  provedu jedan lijepi sunčani dan sa svojim najmanjim i najmilijim članovima obitelji.

-Čarobni dan trebao bi biti svaki dan. Gradska četvrt maksimir podržava sve inicijative, projekte i programe prvenstveno one koje su usmjerene prema mladima na Maksimiru ima nešto više od šest  tisuća djecekoja  pohađaju, osnovnu školu ili vrtič.  Kao što možete vidjeti ovdje je uključeno koliko je meni poznato 16 udruga i nevladinih organizacija koje se bave športskim, kulturnim djelatnostima, imamo čak i likove iz pradavne škole dinosaure, tu su predstavnici hrvatskog Rock ‘N’ Roll-a, zatim Atomic Dance Factory, raznih športskih udruga, taekwando, judo i ostalo. Za svakog ponešto, a najviše se mislilo na djecu i njihovu zabavu.– rekao je Stanko Gačić , predsjednik Vijeća Gradske čevrti Maksimir.

Prvi Čarobni dan došao je pozdraviti i gradonačelnik Milan Bandić, koji je roditeljima uputio mudru poruku.

-Čarobni dan u Maksimiru organiziran je po uzoru na naše prijatelje u Sloveniji gdje se održava već 20 godina. Ja predlažem da svaki dan u Zagrebu bude Čaroban dan, da mame i tate posvete djeci najmanje par sati dnevno. Ta toplina ta sinteza energije, bliskosti se ne može ničim nadoknaditi. Prema tome to sve što provedu sa malim ljudima i pročetku i to vrijeme koje provedu s njima će se kasnije vratit s kamatama i to u pozitivnom smislu. Prema tome svaki dan Čaroban dan. – rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Uz bogati program na glavnoj pozornici, obitelji su mogle posjetiti Zoološki vrt po cijeni samo jedne ulaznice od 30 kn. Osim uživanja u Zoološkom vrtu uz pomoć sudionika Čarobnog dana pripremljene su i brojne besplatne radionice, od plesnih i slikarskih do sportskih i kreativnih sadržaja.

-Ovdje radimo prvi put Čarobni dan, to je u Slavoniji tradicija stara 20 godina. Tako da ste mogli vidjeti besplatne radionice za djecu  u principu sve je besplatno, mogu si priuštit Zoološki vrt po vrlo povoljnoj cijeni. Mi se nadamo da će Maksimir opet prihvatit našu suradnju i da će Čarobni dan postati tradicija i u Zagrebu. –  rekla je Barbara Novak,  organizatorica Čarobnog dana.

Tekst /Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply