FOTO: Prvi puta nogometni Lukoil turnir u Zagrebu

FOTO: Prvi puta nogometni Lukoil turnir u Zagrebu

Od  8.-10. lipnja, na Maksimiru  po prvi puta održava se Lukoil turnir za djecu rođenu 2003. godine. U Zagrebu se igra jedna od tri skupine, paralelno se igra u Turskoj i Bugarskoj, a pobjednici svih skupina igrat će na velikom finalu u Moskvi.

Nogometni turnir došao je otvoriti gradonačelnik Milan Bandić, pozdravni govor okupljenim igraćima održao je ovogodišnji ambasador turnira bivši reprezentativac Boris Živković.

– Treći put, a prvi put u Zagrebu dječji kup Lukoil-a stop rasizmu. Počašćeni da smo mogli ugostit prijatelje iz 3 zemlje Dinamo, Lokomotiva, Lokomotiva iz Moskve, Sturm iz Graz-a i Maribor iz Slovenije. Dva dana će se natjecati, neka pobijedi najbolji. Ima i poruka glavna koja se može uputiti sa travnjaka ovdje, ne samo stop rasizmu nego jačanje prijateljstva među mladim ljudima i među prijateljskim zemljama. Grad Zagreb je sretan i ponosan što možemo bit domaćini ovako lijepom i prekrasnom terminu. – rekao je Milan Bandić gradonačelnik Grada Zagreba.

Lukoil putem ovog turnira i svojih ambasadora promovira socijalnu odgovornost kod mlađih kategorija pa je tako slogan “Play against racism”, a cijeli turnir promiče sportsku kulturu, fair play i ostale sportske vrijednosti.

– Mislim da je jedan prelijep turnir, jer teško je skupit sad 25 ekipa na jednom mjestu u jednoj zemlji na jedan turnir vani ovog tipa u Moskvi, ali oni to već dugo tu tradiciju imaju i najbolji iz tih pet zemalja idu na završnicu u Moskvu što je ja mislim jedan veliki motiv za i velika stvar i za zemlju za koju se održava i za momčadi koje nastupaju da igraju takav jedan turnir i da su recimo od 25 zemalja u Europi među najboljim da idu na završnicu tamo. Mislim da je super stvar i super organizacija. Ja sam ove godine ambasador. Ovakvi turniri su bitni da se djecu ući od malih nogu da u sportu nema mržnje i rasizma, da se razvija prijateljstvo i tolerancija. – rekao je Boris Živković, bivši hrvatski  reprezentativac i ambasador Lukoilovog turnira.

Na turniru nastupaju Dinamo, Lokomotiva iz Zagreba, Maribor iz Maribora, Lokomotiv iz Moskve i Sturm iz Graca.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply