Trofej Nikolaja Semaška u Muzeju Dražena Petrovića

Trofej Nikolaja Semaška u Muzeju Dražena Petrovića

U Muzeju Dražena Petrovića u Zagrebu, predstavljen je pobjednički pehar EuroBasketa povodom održavanja EuroBasketa u rujnu mjesecu 2015. u Zagrebu.

Dolazak FIBA-ina trofeja za europske prvake uveličan je s jedinstvenom košarkaškom štafetom koja je povezala trgove velikana – od Trga Krešimira Ćosića (kod Doma sportova) do Trga Dražena Petrovića.

Trofej su otkrili Biserka Petrović i gradonačelnik Milan Bandić, a pozdravili su ga pomoćnik ministra za znanost, obrazovanje i sport Tomislav Paškvalin i savjetnik Darko Vučić, glavni tajnik HKS-a Željko Drakšić, direktor poduzeća Eurobasket 2015., Boris Jakimenko, te predstavnici Triglav grupe, prvog službenog sponzora Eurobasketa 2015. u Zagrebu: Tadej Čoroli, član Uprave Triglav Grupe i Marin Matijaca, predsjednik Uprave Triglav osiguranja Zagreb.

– Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast što je FIBA-in trofej došao u Grad Zagreb i Muzej Dražena Petrovića. Bit ćeno ponosni domaćini Eurobasketa 2015., jer čelni ljudi HKS-a i Eurobasketa uvjerili su me da organizacija ide prema planu, a Grad će sa svoje strane učiniti i više nego što treba da budemo najbolji mogući domaćini. Ne sumnjam i da će hrvatska reprezentacija ostaviriti rezultat na koji ćemo svi biti ponosni.- rekao je Milan Bandić.

U ponedjeljak i utorak, 8. i 9. lipnja, od 10 do 17 sati, omogućen je BESPLATNI ulazak i razgledavanje Muzeja Dražena Petrovića uz fotografiranje s Trofejom Nikolaja Semaška.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: HINA

Leave a Reply