Barcelona do petog naslova Lige prvaka s hrvatskim potpisom

Barcelona do petog naslova Lige prvaka s hrvatskim potpisom

Barcelona…Barcelona…samo to ime treba reći večeras, Berlin je dobio ovogodišnjeg pobjednika Lige prvaka.

Peti put Barcelona je uspjela pokoriti svoje protivnike i dignuti se na pobjednički tron ovaj puta to je napravila sa hrvatskim potpisom, potpisom našeg nogometnog reprezentativca Ivana Rakitića koji je postigao gol u četvrtoj minuti utakmice i na taj način najavio da noćas neće biti lako Juventusu koji je pokušavao svim mogućim silama izboriti produžetke.

U 55 minuti Alvaro Morata vraća sve na početak i donosi veliko slavlje Juventusovim navijačima koji su u više navrata uspjeli nadglasati navijače Barcelone. Cijeli dan traje veliko zagrijavanje na ulicama Berlina. Veliku priliku imao je Juventus u 67 minuti susreta kada Alves ruši Pogbu ispred gola, ali  sudac na njihovu žalost ne dosuđuje jedanaesterac. Nervozni zbog sudačke odluke Juventus se lagano opušta, a to itekako iskorištava Barcelona te postiže drugi gol u večerašnjem finalu. 68. Minuta i Luis Suarez donosi veliku pobjedu Barceloni.

Do kraja utakmice Juventus se nije predavao već je velikom željom i htijenjem ubacio u šestu brzinu i probao dohvatiti pod svaku cijenu produžetke. Velika prilika pružila se Juventusu u 89. minuti kada Marchisio dobro gađa ali Terstegen još bolje brani. Konačnu točku na i stavlja Neymar u 95 minuti za velikih 3:1 i slavlje u Berlinu a i u Barceloni može početi.

Odlična utakmica kako bi nogometni znalci rekli prava poslastica nogometna odigrala se večeras u Berlinu, a naš reprezentativac Ivan Rakitić upisao se u povijest kao jedini igrač koji je uspio osvojiti lani Europsku ligu sa Sevillom a ove godine Ligu prvaka sa Barcelonom.

Barcelona je pokazala svu svoju moć, te dokazala da su ove godine definitivno najbolji krub u Europi sa sva tri osvojena naslova.

Tekst: Žarko Diminić/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply