Bandić će zatražiti dodatnu analizu vode na Jarunu

Bandić će zatražiti dodatnu analizu vode na Jarunu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić  najavio je da će zatražiti dodatnu analizu vode na Jarunu, na Malom jezeru i Otoku Univerzijade koji nemaju mikrobiološki ispravnu vodu, te poručio da će s jarunskom vodom biti sve u redu.

“Bit će sve u redu. Zatražit ću danas dodatnu analizu vode u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo”, rekao je Bandić novinarima i najavio da će se, nakon što dobije rezultate analize, idući tjedan na Jarunu obratiti građanima.

Bandić je u srijedu ponovno ustvrdio da se građani mogu slobodno kupati na Jarunu i Bundeku, nakon što je to izjavio i u utorak u Gradskoj skupštini. Tada je poručio da će nabaviti stroj i “odmuljiti Jarun”.

“Ja sam pio vodu s Bundeka, sad ću se i na Jarunu okupati, prije ljeta. Pozvat ću vas”, rekao je Bandić Hini.

Pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo Mirna Šitum upozorila je u utorak na sjednici zagrebačke Gradske skupštine da Malo jezero i Otok Univerzijade nemaju mikrobiološki ispravnu vodu, pa bi građanima bilo štetno za zdravlje da se kupaju.

Gradski ured preporučuje građanima da se ne kupaju na Malom jezeru i Otoku Univerzijade tijekom cijele sezone kupanja, ali se mogu slobodno kupati na ostalim lokacijama na Jarunu – na Velikom jezeru, Otoku veslača i Otoku Trešnjevka, kao i na Bundeku.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply