Otvorene Sportske igre mladih

Otvorene Sportske igre mladih

Na  Trgu bana Josipa Jelačića, gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Organizacijskog odbora SIM-a Zdravko Marić paljenjem plamena otvorili  Sportske igre mladih 2015.

-19. puta po redu održavaju se Sportske igre mladih promičući zdrav stil života i prijateljstvo među mladim ljudima, ima neupitnu podršku u Zagrebu. Mladi nemaju alternative, moraju živjeti zdravim životom kako bi nas naslijedili. Hvala uglednim sportašima koji su došli podržati igre. Hvala sugrađanima i djeci koja će braniti boje Zagreba na finalu u rujnu mjesecu u Splitu.- rekao je Milan Bandić.

Sportske igre jedan su od najmasovnijih sportskih manifestacija u ovom dijelu Europe, a među mladima promiču razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play.

-Cilj Sportskih igra mladih je da se uključi što više djece u sportove koji im se nude. Finale je kao i svake godine u Splitu, gdje će se pridružiti djeca iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Na igrama će sigurno sudjelovati 140 tisuća djece, dok u samom finalu u Splitu učestvuje pet tisuća djece.- rekao je Zdravko Marić, predsjednik Organizacijskog odbora SIM-a.

Djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pruža se mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje u sa sudjelovanjem na završnici u Splitu. Izvanredna ideja o sportu i zabavi počela se širiti i na susjedne zemalje. Program manifestacije dugoročno je vezan uz promotivno-edukativnu akciju “Živimo život bez droge, jer droga oduzima život”.

Natjecatelji se takmiče  u deset sportova: mali nogomet, rukomet, odbojka, ulična košarka, tenis, stolni tenis, šah, odbojka na pijesku, graničar i atletika, a natjecanja su podijeljena u tri razine gradska/županijska, državna završnica i međunarodno finale.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply