FOTO: Zid u Branimirovoj srušen iz sigurnosnih razloga!

FOTO: Zid u Branimirovoj srušen iz sigurnosnih razloga!

Narušena statika i potencijalna opasnost od rušenja, glavni je razlog rušenja zida u Branimirovoj oslikanog grafitima na svojoj web stranici objavili su iz HŽ Infrastrukture.

Krajem prošlog tjedna počelo je rušenje dijelaBranimirovog zida koji je oslikan grafitima. Mnogi Zagrepčani su izrazili svoje ogorčenje, javile su se i političke stranke svojim priopćenjima, oglasio se i gradonačelnik.

Neke stranke su u svom priopćenju napisalae da na mjestu zida u Branimirovoj sad stoje jumbo plakati te smo otišli na lice mjesta i fotografirali zid u Branimirovoj.

Srušen je dio zida koji je bio oslikan, a razloge rušenja objasnila je šefica Službe za upravljanje održavanjem i obnovu zgrada i strojarskih objekata HŽ Infrastrukture Jasna Čop Nuić.

– Još 2011. nakon inspekcijskog pregleda Gradski ured za prostorno planiranje i izgradnju grada naložio je rušenje dijela zida u duljini od 153 metra. Pokrenuli smo izradu tehničke dokumentacije uz posebne uvjete Gradskog zavoda za zaštitu kulture, s obzirom da se zid nalazi unutar kulturnog dobra povijesno urbane cjeline grada Zagreba. Nakon izrađene dokumentacije dobili smo potvrdu glavnog projekta iz Grada. Nakon odabira izvođača krenuli smo s rušenjem ovog najugroženijeg dijela zida. Radovi su započeli 27.svibnja, a planirani završetak radova, u sklopu kojih će biti postavljena metalna ograda, predviđa se u roku od 15 radnih dana. Dakle radimo isključivo po inspekcijskom zapisniku zbog sigurnosti građana i sprječavanja daljnje štete,- rekla je Čop Nuić te napomenula kako je o rušenju još prošle godine obaviješten i Muzej ulične umjetnosti, koji je organizirao oslikavanje zida.

Nažalost Zid je srušen zbog sigurnosnih razloga, a grafiterima treba pronaći nove zidove koje bi oslikavali!

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply