Gradonačelnikova čestitka u povodu Dana Grada Zagreba

Gradonačelnikova čestitka u povodu Dana Grada Zagreba

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

Čestitam vam 31. svibnja, Dan grada Zagreba i blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata, naše nebeske zaštitnice.
Ponosni na svoj grad, na njegovu povijest, tradiciju, sklad i ljepotu, na ovaj dan zahvaljujemo  generacijama  naših sugrađana koji su ga gradili, čuvali i  iznad svega voljeli. Onima koji danas svojim radom dokazuju zagrebačku izvrsnost u znanosti, umjetnosti, kulturi, gospodarstvu, sportu i svim drugim područjima, tradicionalno se zahvaljujemo Nagradom grada, najvišim gradskim priznanjem.

Posebnu zahvalnost dugujemo našim braniteljima koji su najzaslužniji da danas u slobodnoj i neovisnoj europskoj Hrvatskoj i mi imamo priliku dati svoj doprinos razvoju i napretku našeg Zagreba.
Zahvaljujući svima njima, imamo privilegij živjeti u gradu po mjeri čovjeka poznatom po ljepoti, kulturi, toleranciji i posebno po ljudskoj toplini. Naš Zagreb živi europski, razvija se, napreduje, a pritom nam aktualna socijalna i gospodarska kriza ni na trenutak ne smije zamagliti svijest o onome što imamo, potisnuti vjeru u vlastite mogućnosti i u snagu zajedništva.

Iskustvo nas uči da upravo zajedništvo, potenciranje  rada i  znanja kao pokretača promjena i solidarnost s onima koji  trebaju našu potporu u kriznim vremenima, predstavljaju odgovor na izazove što su pred nama.

Uvjeren da tako možemo doseći i najzahtjevnije ciljeve pozivam vas drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani da danas visoko istaknemo  barjake u čast grada  što nam je, ma gdje bili, uvijek  na srcu.

Vaš gradonačelnik
Milan Bandić

Leave a Reply