AKTI GRADONAČELNIKA: U utorak rasprava o Sveticama

AKTI GRADONAČELNIKA:  U utorak rasprava o Sveticama

U povodu 27. sjednice Gradske skupštine na kojoj  se nalazi  samo o jedna točka dnevnog reda Analiza stanja zagrebačkog sporta, rasprava će se povesti i oko Svetica.

-Pregovori sa Kaptolom su završeni, stručne službe rade na ugovoru zadnjih deset dana, prijedlog je poslan u skupštinu, na odborima se o tome raspravljalo. Očekujem pozitivno rješenje i da konačno stavimo još jedan kran u gradu Zagrebu.- rekao je Milan Bandić.

Na novinarsko pitanje da li misli da ima podršku ostalih zastupnika u Gradskoj skupštini, gradonačelnik Milan Bandić uvjeren je da oko toga neće biti problema.

-Ne da mislim nego sam uvjeren da su svi gradski zastupnici na tom tragu, nitko nije protiv Zagrebačkog i Hrvatskog športa i Hrvatskog nogometnog saveza, a ovdje je još bitnije da nitko nije protiv investicije u gradu Zagrebu vrijedne 10 milijuna eura.-  rekao je Milan Bandić.

Grad Zagreb je ostao bez jednog identifikacijskog kultnog obilježja, kao što je bio zid u Branimirovoj ulici, umjesto prepoznatljivih grafita na mjestu gdje je bio zid osvanuli su ogromni plakati.

-Taj zid je od HŽ-a, ako je bio zaštićen onda su trebali dobiti dozvolu od našeg ureda, ako nije bio zaštićen onda su ga oni sami srušili. Ako je to napravljeno zbog sigurnosnih razloga, što je napomenuto, onda je to u redu. Ako nisu dobili papir, kao što nisu dobili onda će snosit posljedice. Nisam prolazio tim djelom pa to nisam vidio.- rekao je Milan Bandić.

Gradonačelnik je na kraju konferencije za novinare uputio poziv Zagrepčanima da se večeras okupe u što većem broju na Trg dr. Franje Tuđmana u 20:30 sati na koncert Zagrebačke filharmonije za sve nas izvodi glasovitu CARMINU BURANU CArla Orfa.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply