PROSLAVA DANA GRADA: Zagrebačka filharmonija izvodi glasovitu Carminu Buranu

PROSLAVA DANA GRADA:  Zagrebačka filharmonija izvodi glasovitu Carminu Buranu

Proslava Dana Grada Zagreba svoje će ovogodišnje finale imati svečanim koncertom Zagrebačke filharmonije u prekrasnom ambijentu Parka dr. Franje Tuđmana u subotu, 30. svibnja 2015.g. s početkom u 20.30 sati.

KDZ_Carmina Burana_Oglas VL_123x178_PRINakon grandioznih koncerata Zagrebačke filharmonije u povodu Dana grada Zagreba na zagrebačkim fontanama i na Tomislavcu, uoči Dana branitelja ovogodišnji će se koncert održati u Parku dr. Franje Tuđmana. Revitalizacija ovog parka, kao i oživljavanje mnogobrojnih atraktivnih gradskih lokacija raznovrsnim programima, postali su stalan dio kulturne ponude i tradicije kako za građane, tako i za mnogobrojne turiste i posjetitelje naše metropole.

Zagrebačka filharmonija priprema posebnu glazbenu poslasticu  –   na koncertu u subotu, 30. svibnja, izvest će glasovitu  Carminu Buranu Carla Orffa. Orkestar će nastupiti pod ravnanjem sjajnog mladog dirigenta Vetona Marevcija uz vokalne soliste: sopranisticu Antoniu Dunjko, tenora Dejana Maksimilijana Vrbančiča i baritona Floriana Tavića te zborove: Ivan Goran Kovačić, Zvjezdice, Dječji operni zbor i zbor Muzičke akademije u Zagrebu.
Nakon svečanog koncerta u povodu otvaranja nove zgrade Muzičke akademije u rujnu prošle godine, suradnja Zagrebačke filharmonije i zagrebačke Muzičke akademije se nastavlja i na koncertu za Dan grada. Iznimni studenti Akademije – dirigent Veton Marevci, te solisti Antonia Dunjko i Florijan Tavić dobili su priliku svojim nastupima uveličati izvedbu Carmine Burane.  
Bit će to događaj od posebne važnosti, osobito u svijetlu ulaska grada Zagreba u drugi krug prestižnog natjecanja za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

Ulaz na koncert je slobodan za sve posjetitelje.  U slučaju kiše koncert će se, u istom terminu, održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Leave a Reply