MILAN BANDIĆ: Tužan sam i žalostan, molim da se smire strasti

MILAN BANDIĆ: Tužan sam i žalostan, molim da se smire strasti

… i neka se lopta spusti na zemlju, preveliki ulog je u pitanju, ja se nadam da će na svim razinama biti dovoljno razboritosti i mudrosti, da se iz ove situacije izađe, jer ovo nikome ne koristi. Stupanj demokracije kojeg smo dosegli, sa ovakvim postupcima se briše, a to nebi bilo dobro.- poručio je  Milan Bandić, pri polaganju vijenaca na groblju Mirogoj u povodu Dana branitelja grada Zagreba.

U povodu obilježavanja Dana branitelja grada Zagreba,  gradonačelnik Milan Bandić, zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin i koordinator u Gradskom uredu za branitelje Miodrag Demo, položili su vijence u spomen na pale branitelje u Domovinskom ratu na Mirogoju  kod Zida boli, kod  središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grobu ratnog ministra obrane Gojka Šuška i  prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

-U oči Dana branitelja grada Zagreba tradicionalno smo položili vijence kod Zida boli, središnjeg križa i na grobu prvog hrvatskog predsjednika  Tuđmana. Danas smo se poklonili onima koji su najzaslužniji za stvaranje naše države.- rekao je Milan Bandić.

-Povodom Dana branitelja grada Zagreba, koji obilježavamo za tri dana, nitko nam neće ovaj dan pokvariti, bez obzira na sve, mi radimo svoje, izvršavamo svoje protokolarne obaveze, odati poštovanje svim braniteljima Grada Zagreba koji su poginuli za ovu državu. Naša vrata za sve hrvatske branitelje su otvorena, oni su dio nas i dio su ovog grada i kod nas uvijek dobro došli. Situacija na Markovom trgu riješit će se brzo, hapšenje ljudi u kolicima nije baš lijepo i mislim da se to neće dogoditi. Za razgovor treba dvije strane, zato mislim da je krajnje vrijeme da se premijer Milanović udostoji razgovarati sa njima. Branitelji su stvorili ovu državu i njima  nije u interesu da je ruše. – rekao je Miodrag Demo, koordinator u Gradskom uredu za branitelje.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply