Branitelji napustili Trg sv. Marka

Branitelji napustili Trg sv. Marka

Branitelji i invalidi Domovinskog rata koji su se u četvrtak i petak okupili na Markovom trgu čekajući da ih primi premijer, nešto prije 18 sati u povorci su se uputili prema šatoru u Savskoj u kojem prosvjeduju još od 20. listopada prošle godine.

U dužoj povorci, praćenoj policijom, branitelji bez ikakvih incidenata su se uputili preko Trga bana Jelačića, Frankopanskom te dalje Savskom do prosvjedničkog šatora u Savskoj 66.

Zbog duge kolone na Trgu bana Jelačića te u Frankopanskoj i Savskoj ulici došlo je do prekida tramvajskog i drugog prometa. Kako najavljuju Đuro Glogoški i Josip Klemm u prosvjedničkom šatoru neće biti nikakvih izjava, jer, kako kažu, sve su već rekli na konferenciji za novinare.

Branitelji i ratni invalidi su se u petak iza 17,30 počeli povlačiti s Markova trga i Crkve sv. Marka, te su se pomolili na Kamenitim vratima prije povratka u prosvjednički šator u Savskoj 66, gdje će čekati ponedjeljak i razgovor s premijerom Zoranom Milanovićem, koji je u 10 sati najavljen u Banskim dvorima.

Predsjednik Udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata i jedan od vođa braniteljskih prosvjednika Đuro Glogoški novinarima je izjavio kako su branitelji odlučili povući iz crkve sv. Marka, gdje su sinoć probdjeli, te s Markova trga.

Glogoški je, najavljujući razgovor s premijerom Milanovićem u Vladi, rekao da će biti uz prisustvo medija.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply