Započeli radovi na pješačkom mostu koji će povezivati adrenalinski park i Botanički vrt

Započeli radovi na pješačkom mostu koji će povezivati adrenalinski park i Botanički vrt

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je radove na izgradnji pješačkog mosta preko Miramarske ulice. Most će povezati Botanički vrt i adrenalinski park, osim praktične funkcije, mostom će se oplemeniti urbanistička cjelina zagrebačke „zelene potkove“.

– Ovaj most je napravljen za posjetitelje Zagreba koji kada dođu u Zagreb nakon dugog puta mogu preko ovog pješačkog mosta doći do Botaničkog vrta i malo se odmoriti. – rekao je Milan Bandić.

Most je čelične konstrukcije u rasponu od 22.5 metara i širine s ogradama 2 metra. Ograde mosta biti će od kaljenog laminiranog stakla, a podnice od hrastovine. Most je projektirao dipl. ing. Arh. Branko Silađin, a projekt mehaničke otpornosti i stabilnosti Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Vrijednost investicije je 950 000,00 kn s PDV-om, a rok za izvođenje radova je četrdeset dana.

– Radi se o jednom izuzetno atraktivnom projektu, radi se o montažnoj konstrukciji čeličnoj sa ogradom od kaljenog laminiranog stakla. Oplemenit će cijelu vizuru Miramarskog podvožnjaka i radovi počinju danas i ja se nadam da će kroz dva mjeseca sve bit gotovo uključujući i ova kovana ograda koja će zatvoriti cjelinu kako treba. Rasvjeta mosta će biti u rukohvatima LED rasvjeta atraktivna, zaista mislimo da ćemo oplemeniti vizuru grada s ovim projektom. – rekao je Mario Miljavac, voditelj projekta.

Vrijednost investicije je 950 000,00 kn s PDV-om, a rok za izvođenje radova je četrdeset dana.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply