OPATOVINA: Treći nastavka Glazbe na kvadrat

OPATOVINA: Treći nastavka Glazbe na kvadrat

Ovoga četvrtka treći koncert vrhunske klasike na Opatovini,  Operni suveniri za uživanje u klasičnoj glazbi.

U trećem nastavku Glazbe na kvadrat – besplatne mini-koncertne sezone vrhunske klasike na Opatovini  (Trg Petrice Kerempuha, terasa art caffea Potepuh) , ovoga četvrtka (28. svibnja) posjetitelji će moći uživati u programu pod nazivom ‘Operni suveniri’, koji će izvesti komorni trio satavljen od vrhunskih umjetnika: Renata Penezić – flauta / Branko Mihanović – oboa / Mario Čopor – klavir.
Na programu su operne parafraze iz pera najslavnijih virtuoza flaute i oboe 19. stoljeća poput Demerssemana, Dopplera i Pascullija na teme Verdijevih i Bizetovih opera. U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u art caffeu Potepuh.

Inače, iza imena Glazba na kvadrat krije se veliki projekt  glazbene škole za odrasle koji se u krugovima naših vrhunskih glazbenika priprema već nekoliko godina.

Koncerti na Opatovini, koji kao izvođače  okupljaju kremu domaćih klasičnih glazbenika, namijenjeni su tako prije svega njenoj promociji kroz neposrednu interakciju budućih profesora i polaznika. Više o programu ‘mini sezone vrhunske klasike’ koja traje do kraja lipnja možete pronaći na Facebook stranicama partnera projekta – art caffea Potepuh, kao i same Glazbe na kvadrat.

 

Leave a Reply