Odbor za kontrolu: Rasprava o Sveticama

Odbor za kontrolu: Rasprava o Sveticama
Na današnjoj sjednici Odbora za kontrolu raspravljalo se o Prijedlogu zaključka o davanju prethodne suglasnosti za ulaganje sredstava u sportsku građevinu Sportsko rekreacijski centar Svetice.
Predsjednik Odbora Davor Bernardić istaknuo je kako u članku 10. Ugovora se već sada najavljuje aneks ugovora za drugu fazu izgradnje i napomenuo pročelniku Lovriću da unatoč činjenici da su u zadnjih godinu i pol dana koliko traje priča o gradnji nogometnog kampa odnosno nogometnog centra na prostoru SRC Svetice “unatoč činjenici da su imali na raspolaganju sve instrumente gradske uprave i skupštinske većine nije napravljeno dovoljno da se u investiciju krene”.

– Nema nikoga tko je u Zagrebu protiv investicije, ali ima nas koji želimo da to bude odrađeno savjesno kako bi bili sigurni da imamo investiciju koja je održiva, lijepa i korisna, ali prije svega ona koja štiti javni interes. -izjavio je Bernardić

Također je bilo riječi i o Odluci o zakupu javnih površina. Zastupnici iz Kluba SDP-a smatraju spornim dio u kojem se licitira jednokratnim ponudama, dok je zakupnina fiksna što ide u korist velikim gospodarskim subjektima, a na štetu malih obrtnika i poduzetnika koji jednostavno neće moći jednokratno ponuditi iznose od nekoliko stotina tisuća kuna.

Leave a Reply