MILAN BANDIĆ: Trčite svaki dan 10 km i bit će te zdravi

MILAN BANDIĆ: Trčite svaki dan 10 km i bit će te zdravi

Na Kvaternikovom trgu u Zagrebu obilježava se Svjetski dan sporta u organizaciji  Zagrebačkog instituta za kulturu zdravlja, pod motom Sport za sve,

Uz brojne građane svjetski dan sporta došli su podržati Željko Mavrović, Sandra Paović i  gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.

-Ako želite besprijekorno izgledati kao ja trčite svaki dan 10 km, radite 16 sati dnevno, onda vam ni moždani udar ne može ništa.- rekao je Milan Bandić.

U okviru manifestacije organizirano je niz aktivnosti, kao što su boćanje, stolni tenis, košarka, pikado, šah,  kao i turniri u raznim sportovima za školarce i umirovljenike.

-Zadnju srijedu u svibnju mjesecu obilježavamo Svjetski dan sporta, a za nas je i ovo dan izazova jer smo željeli okupiti sve dobne skupine od djece do umirovljenika, invalide i sve one koji se sportom bave rekreativno i istaknute sportaše mislim da smo to uspjeli. Zagrebački institut za promicanje zdravlja promicat će zdravlje na svim razinama. Mi imamo na žalost premalo onih koji se sportom bave rekreativno i to trebamo mijenjati, malu djecu treba što više poticati na bavljenje sportom, jer ono što se stekne od malih nogu to se prakticira cijeli život.- rekao je Veljko Đorđević, predsjednik Zagrebačkog instituta za kulturu zdravlja.

Zagrebački institut za kulturu zdravlja je servis  građanima, koji će dobivati informacije o tome kako mogu doprinijeti očuvanju svoga zdravlja, Institut se nalazi na Kvaternikovom trgu 9, (bivša zgrada Croatia banke).

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply