Tjedan udruga na Zrinjevcu

Tjedan udruga na Zrinjevcu

Započeo  je 15.Tjedan udruga, kojeg je na Zrinjevcu otvorio gradonačelnik Milan Bandić.

-15. puta za redom organiziramo Tjedan udruga, suradnja civilnog sektora i Gradske uprave je preduvjet, demokratskog i otvorenog Grada Zagreba. Zagreb je jedan od najotvoreniji i socijalno osjetljiv grad u Europi i Svijetu. U ovom tjednu predstavit će se oko 200 udruga.- rekao je Milan Bandić.

Tjedan udruga trajat će  do 29. svibnja, svaki dan od 10 do 16 sati, uz bogati program koji će se odvijati u Paviljonu na Zrinjevcu, brojni posjetitelji moći će se upoznati sa radom i funkcioniranjem raznih Udruga koje djeluju na području Grada Zagreba.

– Tjedan udruga 15 godina za redom organiziramo sa ciljem kako bi se naši ljudi  volonteri  u tim udrugama, prezentirali i upoznali građane sa onim što čine tijekom cijele godine. Na taj način prezentiramo i sredstva koji se kroz projekte i programe doznačuju udrugama.- rekla je Višnja Fortuna, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom

U nedjelju zadnjeg dana Tjedna udruge u  Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski održati će se Okrugli stol na temu ‘Naših petnaest godina’, na kojem će se prikazati kratki film o manifestaciji Tjedan udruga od 2001. do 2015. godine, s osvrtom na tijek razvoja suradnje kroz godine i način unapređenja iste u području stvaranja uvjeta za jačanje inovativnih kapaciteta organizacija civilnog društva i jačanje održivosti civilnog sektora.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply