Hrvatska, Srbija I Italija pobjednici premijernog izdanja Urban Chapter plesnog natjecanja

Hrvatska, Srbija I Italija pobjednici premijernog izdanja Urban Chapter plesnog natjecanja

Urban Chapter 2015. novost je sedmog izdanja međunarodnog festivala DanceStar, a proteklih je dana u Poreču okupio europske predstavnike urbane plesne i kulturne scene.

Zelena laguna dobila novo ruho zahvaljujući rukama sjajnih grafiti umjetnika koji su marljivo oslikavali zidove ispred sportske dvorane Intersport, a zanimljivo natjecanje u plesnoj fotografiji okupilo je brojne zainteresirane ljubitelje umjetničke fotografije.

Diskoteka Byblos bila je središte svim zaljubljenicima u Allstyle i Breakdance ples, a oni najhrabriji imali su priliku upiti nova znanja i popraviti svoje plesne vještine na seminarima i radionicama, a dan je završio uzbudljivim borbama europskih plesnih skupina podjeljenih u dvije kategorije.

Allstyle je urbana plesna kategorija koja kombinira breaking, popping i locking stilove, te novi hip-hop, house i social stil, a u finalni Allstyle dvoboj plasirale su se skupine iz Italije i Hrvatske. Nakon petnaestominutnog okršaja u plesnoj areni, sudački tim u sastavu Karim Belharch, Sopnky Love i Željko Božić, donio je tešku odluku, a prvo mjesto osvojili su  sjajni plesači iz skupine Effetti Collatterali iz susjedne Italije. Drugo mjesto pripalo je domaćoj skupini House Of Jam.

Nakon AllStyle natjecanja na red je došla i finalna bobra breakdance plesača. Riječ je o plesu vezanom za hip-hop kulturu koji je nastao u južnom Bronxu u kasnim sedamdesetima među adolescentima koji su kreativno koristili svoje slobodno vrijeme kako bi zaboravili tešku socijalnu situaciju i surovu realnost. Luka Lukić, Super Salee te Knufetbunt MonsterKill bili su stručno sudsko oko koje je jednoglasnom odlukom odlučilo da u napetoj i strastvenoj borbi između austrijskih plesača iz skupine Only Kings Crew i skupine Recognize The Flow koja predstavlja fuziju hrvatskih i srpskih plesača, pobjeda zasluženo odlazi u ruke domaćih plesača.

Foto: Deni Koraca

Leave a Reply