Cvjetna bajka na Bundeku

Cvjetna bajka na Bundeku

Na jezeru Bundek, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, otvorio je 50. jubilarni Floraart, najveći međunarodni  hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe.

– Ovaj Floraart do sada je najljepši,  puno truda je tu uloženo, besprijekorno izgleda ova izložba, svaka čast. Čestitke svima koji su sudjelovali u postavljanju ove izložbe.- rekao je Milan Bandić.

U sklopu Floraarta tradicionalno se organizira i prigodna prodaja cvijeća i sadnica. Osim na zapadnom i istočnom dijelu parka Bundek, ove godine prigodna prodaja organizirana je i u Tomićevoj ulici podno uspinjače.

– Ovo je 50. godina sajma cvijeća u Zagrebu, ove godine uložen je veliki trud djelatnika Zrinjevca i napravljen je najbolji sajam cvijeća, htio bi se zahvaliti svima njima na uloženom velikom trudu. Osim na Bundeku sajam cvijeća odražava se i na Gornjem gradu gdje je sve počelo. Tom prigodom uredit će i prizemlje skupštine Grada Zagreba.- rekao je Darinko  Kosor, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.

Na izložbi, koja se ove godine održava 10. put na Bundeku, od 25. do 31. svibnja predstavit će se 185 izlagača iz Hrvatske i njih 16 iz BiH, Francuske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, SAD-a i Slovenije.

– Davne 1966. sa Gornjeg grada, tadašnji Sajam cvijeća, prije 25. godina prešao je na obalu rijeke Save, a prije deset godina preskočio je Savu i sada je tu na Bundeku, koji svake godine opremimo i uredimo i ostavimo našim sugrađanima i gostima da uživaju u njemu. Zahvaljujem se pokrovitelju ove izložbe gradu Zagrebu, svim ostalim pokroviteljima i sponzorima, donatorima koji su nam pomogli da ovu izložbu realiziramo. Hvala i vama medijima koji nas svake godine pratite.- rekao je Igor Toljan, voditelj Zrinjevca.

U sklopu izložbe održat će se stručna predavanja, promocije knjiga i radionice, prezentacija nagrađenih vrtova u Zagrebu i okolici, te tradicionalno natjecanje “Hrvatski kup florista”, a u povodu 50. obljetnice izložbe u Hrvatskome povijesnom muzeju na Gornjem gradu priređena je izložba “50 cvjetnih godina”.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR
Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply