Otvoren 15. Markov sajam

Otvoren 15. Markov sajam

U samom  centru grada na Trgu bana Jelačića od 22.- 24. svibnja  stolovat će stari zanati,  kovači, svjećari, tiskari, lončari, užari, stolari i neki likovi koji samo stanuju u bajkama vitezovi, mušketiri, dame u dugim haljinama, kmetovi.

Sajam je otvorio gradonačelnik Milan Bandić i zamjenik gradonačelnika  Koprivnice Mišel Jakšić  koji će i  ove godine sa  Turističkom  zajednicom grada Koprivnice sudjelovati na Markovom sajmu i najaviti renesansni festival koji se krajem kolovoza održava u Koprivnici, ove godine glavni organizatori srednjovjekovnog Markovog sajma u Zagrebu, su Kraljeve ulice, a Zagrebačka turistička zajednica koja podržava ovaj projekt.

-15. Markov sajam ove godine je kraljevski sajam jer ga organiziraju Kraljevi ulice. Nadam se da će sutra biti ljepše vrijeme i da će ponovo puno ljudi posjetiti sajam.- rekao je Milan Bandić.

– Na Markovom sajmu promoviramo renesansni festival koji se u Koprivnici održava krajem kolovoza. Prošle godine festival u Koprivnici posjetilo je oko 50 tisuća ljudi.- rekao je Mišel Jakšić, zamjenik gradonačelnika Koprvnice.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply