Bandić: predsjednik i članovi Uprave Holdinga idući tjedan s “normalnim ugovorima”

Bandić: predsjednik i članovi Uprave Holdinga idući tjedan s “normalnim ugovorima”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u petak da će idući tjedan novi predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga i članovi Uprave imati “normalne ugovore”, kao što su imali svi članovi Uprave Holdinga do sada, s otpremninama od tri mjesečne bruto plaće.

Novinari su Bandića, koji je na Trgu bana Jelačića otvorio 15. Markov sajam, pitali hoće li novi predsjednik i članovi Uprave Holdinga imati nove ugovore ili će im ostaviti stare, na što im je odgovorio: “Pa neću ja njima ništa ostaviti, oni će se sami toga odreći”.

“Nemojte ih potcjenjivati. Oni znaju u krizno i recesijsko vrijeme da su menadžerski ugovori prošlo svršeno vrijeme, a plus toga 85 posto rade za Grad Zagreb i to je samo 15 posto menadžerskog posla i ne bi bilo pošteno s njihove strane da konzumiraju menadžerske ugovore, a rade uslugu za Zagreb 85 posto”, ustvrdio je. Najavio je da će ovih dana to biti sve riješeno, “na ovaj ili onaj način”.

Upitan kada će to biti riješeno, odgovorio je kako smatra da će idući tjedan svi imati “normalne ugovore”, kao što su imali svi članovi Uprave Holdinga do sada. “To je tri mjeseca otpremnina, u slučaju da odu prije vremena kao što su svi članovi Uprave Holdinga imali do sada. Ali, neka rade svoj posao kako treba i neće to trebati konzumirati”, rekao je Bandić.

Najavio je i da će građanima koji su preplatili komunalnu naknadu za legalizaciju, sve biti prolongirano i vraćena svaka kuna koju su uložili. Rekao je da im je u četvrtak poslao pismo isprike i da će to ispraviti. “Nisam mogao na to utjecati dok me nije bilo, ali jučer je otišlo pismo isprike i povrata. Da nisam bio na ‘godišnjem odmoru šest mjeseci’, to se ne bi dogodilo. A kaj mogu, da me ubijete sada. Ono što sam mogao, ispraviti tu nepravdu, da se ispričam ljudima i vratimo im novac. A vi sada možete mene čerečiti koliko god hoćete, ja više ne mogu”, poručio je Bandić novinarima.

Napomenuo je i da se u Zagrebačkom holdingu radi na oprostu dugova građana. “Vidjet ćemo, to rade u Holdingu dečki, u najsocijalnijem i odgovornijem gradu u Europi i metropoli. Bit će toga jako malo, ali to što bude malo, grad će Zagreb izvršiti jer mi imamo socijalne mjere najjače u Europi. O njima mogu pričati sat vremena”, rekao je Bandić.

“Ni jedno socijalno davanje u ovo krizno i recesijsko vrijeme nismo dirali, a nismo dirali ni u momentu kada su nam uzeli 100 milijuna eura ili 760 milijuna kuna u proračunu za 2015. godinu. Dobro je da će to malo ljudi tangirati, ali ono što bude tangiralo, mi ćemo to izvršiti. A kvantifikaciju toga ćete sačekati par dana”, rekao je Bandić.

Tekst:HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply