U subotu svi na bicikle i pravac Prepuštovec

U subotu svi na bicikle i pravac Prepuštovec

Povodom pete Zagrebačke biciklijade održana je u Gradskoj upravi konferencija za novinare na kojoj su gradonačelnik Milan Bandić i organizator biciklijade Josip Lipar predstavili program biciklijade.

U subotu, 23. svibnja, u 10,00 sati, startat će Zagrebačka biciklijada s Europskog trga.

-Ovom biciklijadom koju organiziramo peti puta za redom želja mi je da Prepuštovec pretvorimo u izletište Zagrepčana kakav je nekada bio. Pozivam Zagrepčane i Zagrepčanke da nam se pridruže u što većem broju u subotu na biciklijadi.- rekao je Milan Bandić.

-Želja mi je da se što više naših sugrađana pridruži u subotu na biciklijadi. Za sudionike biciklijade spremljeno je 1200 majci. U Prepuštevcu sudionike će dočekati bogati kulturno-umjetnički program, sportsko natjecanje u starim sportovima, biti će i graha koji će se prodavati po simboličnoj cijeni. Prepuštovec je spreman samo se nadamo još i lijepom vremenu.- rekao je Josip Lipar, organizator biciklijade.

Ruta biciklijade je od Europskog trga preko Palmotićeve – Hatzove – Kneza Mislava – Trga žrtava fašizma – Zvonimirove – Branimirove – Zagrebačke – Bistričke – Kašinske – Vugrovečke ulice pa sve do Kašine, gdje se skreće u Soblinečku i dolazi do cilja Prepuštevec.

Biciklijada će se održati i u slučaju da pada kiša.
Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply