Sezona Zagrebačke filharmonije bliži se kraju

Sezona Zagrebačke filharmonije bliži se kraju

Na koncertu Zagrebačke filharmonije u petak, 22.5. solističke nastupe imat će članice orkestra Zagrebačke filharmonije –  flautistica Renata Penezić i harfistica Mirjam Lučev Debanić.

Pod ravnanjem danskog maestra Michaela Schonwandta i uz klasični program kod kojeg je naglasak stavljen na izvanredna djela skandinavskih skladatelja (Nielsen, Sibelius), solističke nastupe imat će svestrane glazbenice i članice orkestra Zagrebačke filharmonije –  Renata Penezić i Mirjam Lučev Debanić.

Majstorska muziciranja kojem svakodnevno pridonose orkestru Zagrebačke filharmonije predstavit će solističkim nastupima u izvedbi Mozartovog Koncerta za flautu i harfu. 

Renata Penezić dugogodišnja je članica orkestra Zagrebačke filharmonije i trenutno najbolja hrvatska flautistica. Solistica, komorna glazbenica, profesorica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, osnivačica Zagrebačkog ansambla flauta svojim je angažmanom u ansablima kao i radom s mladim glazbenicima uvelike pridonijela popularizaciji ovog instrumenta i promociji izvrsnosti hrvatske glazbe u svijetu.
Hvaljena harfistica Mirjam Lučev Debanić, svojim se iznimnim izvedbama, brojnim nosačima zvuka, nastupima sa značajnim europskim orkestrima prometnula u najbolje hrvatske harfistice. Također djeluje kao članica orkestra Zagrebačke filharmonije te kao docentica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Na programu će se, osim Mozarta, naći i Nielsenova Maskarada te Sibeliusova 1.simfonija u e-molu.

Nadolazeća sezona Zagrebačke filharmonije predstavljena na velikoj press konferenciji u Lisinskom, bit će, kako je najavljeno, u znaku Mozarta i Mahlera.  Sljedeće godine svijet obilježava 260.-obljetnicu Mozartove smrti pa će i izvedbe djela iz širokog Mozartovog opusa kroz čitavu sezonu biti svojevrsni hommage Zagrebačke filharmonije skladateljskoj ostavštini ovog velikana glazbe.

Leave a Reply