Nakon 150 godina školstva u Vrapču, vrijeme je za muzej

Nakon 150 godina školstva u Vrapču, vrijeme je za muzej

HDZ-ovi zastupnici u Gradskoj skupštini pokrenuli su i prezentirali inicijativu oko preuređenja napuštene škole izgrađene davne 1863. godine koja se nalazi tik uz župnu crkvu svete Barbare u Gornjem Vrapče i i njezine prenamjene u muzejski prostor.

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić istaknuo je kako se radi o kulturnom dobru, zgradi u ruševnom i teškom derutnom stanju koja vapi za revitalizacijom. S obzirom da je zgrada u vlasništvu Grada Zagreba, Hrvatska demokratska zajednica predložit će nadležnim gradskim uredima projekt oko obnove stare škole, za što nudi stručne i kompetentne ljude koji su spremni pomoći oko realizacije tog projekta, prije svega oko dobivanja sredstava iz za to predviđenih EU fondova.

HDZ Grada Zagreba nastoji djelovati proaktivno i afirmativno, te će već ovaj tjedan tražiti sastanak s pročelnicima Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i šport i Ureda za programe i projekte Europske unije kako bi se krenulo sa što skorijom izradom projektne dokumentacije oko izgradnje muzeja u kojem bi se promicala kulturna i tradicijska baština prigorskog kraja, rekao je HDZ-ov gradski zastupnik dr. Ivan Ćelić.

Predsjednik HDZ-a Podsused-Vrapče Zoran Piličić istaknuo je kako Gornje Vrapče spada u najstarija naselja zapadnog dijela Grada te svakako zaslužuje više kulturnih sadržaja. Budući da ovu inicijativu podržava velika većina mještana Vrapča, bit ćemo njihov glas u Gradskoj skupštini te raditi na što skorijem ostvarenju ove zamisli.

Vrijedi istaknuti da su u ime stanovnika ovog naselja inicijativu podržali i predsjednica Školskog odbora OŠ Gornje Vrapče Mira Kordić i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Gornje Vrapče Anđelko Vučenik.

Leave a Reply