Jubilarni 50. Floraart na jezeru Bundek

Jubilarni 50. Floraart na jezeru Bundek

Na jezeru Bundek predstavljen je program  50. Floraart, predstavljanju su nazočili  Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, Igor Toljan, voditelj podružnice Zrinjevac, Jure Leko i Darko Uidl.

-50 Floraart, 25. put u organizaciji Zrinjevca i desetu godinu na Bundeku, to je dovoljno jamstvo da tu cvjetnu rapsodiju, najveću i najznačajniju cvjetnu manifestaciju u Hrvatskoj uz grad Zagreb kao grad cvijeća stavlja na pijedestal elitnih metropola Europe.- rekao je Milan Bandić.

Na ovogodišnjem Folaraartu sudjelovat će ukupno 177 izlagača od toga 161 iz Hrvatske i 16 izlagača izvana.

-Povodom 50. Floraarta u Povijesnom muzeju otvorena je izložba Pedeset cvjetnih godina. Izložba će biti postavljena do nedjelje 31. svibnja, kada će i ovogodišnja jubilarna izložba biti zatvorena. Ova godina je puna jubileja obilježava se 120 godina organiziranog vrtlarstva u Zagrebu. Ove godine organizirali smo prodajni prostor u Tomićevoj ulici, za vrijeme Floraarta biti će besplatan prijevoz uspinjačom i imat ćemo besplatan  prijevoz autobusom na kružnoj liniji Bundek – Katarinin trg – Bundek, te vlakićem od istočnog parkirališta na Zagrebačkom velesajmu do ulaza u park Bundek. Kao  i svake godine priredili smo brojne prigodne radionice.- rekao je Igor Toljan, voditelj podružnice Zrinjevac.

U sklopu Floraarta tradicionalno se organizira i prigodna prodaja cvijeća i sadnica. Osim na zapadnom i istočnom dijelu parka Bundek, ove godine prigodna prodaja organizirana je i u Tomićevoj ulici podno uspinjače.

Najava izložbe bit će 17. svibnja od 9 do 18 sati na Trgu bana Josipa Jelačića tradicionalnom manifestacijom ‘Cvijet u srcu grada’.

Svečano otvorenje Izložbe je u ponedjeljak, 25. svibnja u 13 sati na Bundeku. Izložba je otvorena svaki dan do nedjelje, 31. svibnja, od 9 do 21 sat.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply