Gradonačelnik Milan Bandić primio je finaliste Hrvatskog nogometnog Kupa

Gradonačelnik Milan Bandić primio je finaliste Hrvatskog nogometnog Kupa

Finalni susret ovosezonskog Hrvatskog nogometnog kupa između Dinama i Splita igra se danas 20. svibnja na stadionu u Maksimiru, povodom tog događaja gradonačelnik Milan Bandić primio je predstavnike Hrvatskog nogometnog saveza, GNK Dinamo i RNK Split i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera.

Dinamo će po 18. put zaigrati u finalu Kupa, kojega je osvajao u 13 navrata, a posljednji 2012. godine, dok će Split po prvi put igrati u završnici.

-Sretan sam da vas danas ovdje mogu ugostiti. Drago mi je da imamo predstavnike iz Spilta i drago mi je da će se po dvadesetčetvrti puta igrati na Maksimiru i da će predsjednica Kolinda Grabar Kitarović također prisustvovati tom događaju. Večeras neka pobjedi nogomet, večeras želim pune tribine i pravi sportski spektakl.- rekao je Milan Bandić.

-Hvala što ste nas primili i drago nam je što ste rekli da večeras neka pobjedi bolji, neka pobjedi nogomet. Finalistima od srca želim dobru igru, dobru atmosferu na tribinama. Presretan sam što će večeras pobjedniku Kupa pehar predati predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.- rekao je Davor Šuker, predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

-Zahvaljujem se na ovom prijemu, zadnji puta bili smo ovdje prije mnogo godina kada smo igrali u finalu Kupa protiv Hajduka. Ovo nije samo protokolarni običaj, ovo je i davanje na važnosti ovakvog događaja kao što je finale Hrvatskog nogometnog Kupa. Što se tiče večerašnje utakmice, i jedan i drugi klub će se potruditi da ona prođe u fer i korektnom okruženju.- rekao je Mirko Barišić, predsjednik GNK Dinama.

– Mi dolazimo iz najljepšeg grada na svijetu iz Splita, i nosimo ime tog grada. Između Splita i Zagreba, stalno su nekakvi nemiri mi želimo donijeti zajedništvo, nogomet je tu da spaja, a ne da dijeli. Večeras neka pobjedi bolji, ovo je praznik nogometa. Favorita uvijek ima, naša je želja da mi budemo bolji.- rekao je Slaven Žužul, predsjednik RNK Split.

Finale kupa igra se večeras u 20,00 sati na stadionu Maksimir.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply