DARINKO KOSOR: Problem oko licenci biti će riješen vrlo brzo

DARINKO KOSOR: Problem oko licenci biti će riješen vrlo brzo

Redovna Skupština udruženja Radio Taxi Zagreb, ugostila je Darinka Kosora, predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba, kako bi ga što bolje upoznali sa problemom oko licenci koja nije prenosiva na druge članove obitelji.

-Nasljednost licence i obrta jedino je upitno kod Taxi prijevoznika, što znači da vi možete prenijeti obrt, ali licencu Taxi prijevoznika ne možete prenijeti na drugog člana obitelji. Zato smo pozvali Darinka Kosora, da se upozna sa tim problemom i da se što prije to riješi na sjednici Gradske skupštine.- rekao je Jozo Kovačević, predsjednik Udruženja Radio Taxi Zagreb.

-Ja donosim dobre vijesti, prije nego što sam došao ovdje imali smo predsjedništvo svih klubova  na kojem je bio i gradonačelnik i vaš prijedlog je jednoglasno podržan i on će se riješiti ili izmjenom Odlike na slijedećoj sjednici ili će se riješiti u nadležnosti Ureda Gradonačelnika, danas će se to saznati pravno na koji će se način to riješiti.- rekao je Darinko Kosor.

Darinko Kosor isto tako je istaknuo da reda u Taxi službama mora biti, i da se trebamo povoditi za dobrim iskustvima Španjolske, Njemačke i Francuske koje su zabranile rad svim onima koji na transparentan način ne obavljaju taj posao.

-Navala nelojalne konkurencije kao što je Uber o kojem se stalno piše u zadnje vrijeme, mi ćemo kao Grad Zagreb učiti sve da to pravnim putem spriječimo, borit ćemo se i dalje da samo ljudi koji imaju licencu, koji poznaju Grad Zagreb, imaju položene ispite i članovi su udruženja, oni se mogu baviti Taxi prijevozom, a oni koji to rade preko interneta, bez oznaka, ne zna se njihov način poslovanja, njima se neće dozvoliti rad.- rekao je Darinko Kosor.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply