Uskoro proširenje dječjeg igrališta u parku Bartola Kašića

Uskoro proširenje dječjeg igrališta u parku Bartola Kašića

Na 26. sjednici Gradske skupštine zastupnica Margareta Mađerić postavila je pitanje proširenja parka Bartola Kašića koji se nalazi u Gradskoj četvrti Donji Grad.

-Taj dječji park, svakodnevno koristi 100-tinu djece područnog Dječjeg vrtića Vedri dani, roditelji, njihova djeca. Smatram da je naša dužnost i obveza ukoliko je to u mogućnosti, a jest, proširiti dječje igralište. Park je na javnom gradskom dobru, a autorica izvedbenog projekta ne može na takav način reagirati ukoliko su potrebe danas drugačije nego što su bile prije 20-tak godina.- postavila je pitanje  Margareta Mađerić, gradonačelniku.

Gradonačelnik Milan Bandić obećao je da će obići park i vidjeti što se može po pitanju proširenja napraviti. Od zadnje sjednice prošlo je manje od dva tjedan, a gradonačelnik Milan Bandić obišao je park Bartola Kašića zajedno sa svojim suradnicima i obećao je da će se park proširiti.

–  Na temelju zastupničkih pitanja, a na inicijativu mjesnog odbora, Vijeće gradske četvrti i dječjeg vrtića Vedri dani i preko 500 potpisa potpore peticiji korisnika ovog dječjeg parka, pokrenuli smo inicijativu za proširenje parka zbog prevelike napučenosti i premalog prostora za djecu. Gradonačelnik je obišao park zajedno sa svojim suradnicima i vjerujem da će park biti proširen i da će djeca imati veći prostor za igru.- rekla je Margareta Mađerić.

Park koriste i djeca iz Dječjeg vrtića Vedri dani kojima je ovo jedina veća zelena površina na kojoj djeca mogu boraviti.

-Nama je zadovoljstvo da možemo riješiti ovaj problem, mi imamo 100 m² vanjskog prostora kojeg bi trebalo koristiti oko devedesetoro djece i zato je nama ovaj park vrlo važna površina koju mi koristimo. Pozdravljamo ovu inicijativu i nadamo se brzoj realizaciji.- rekao je Damir Kučan, ravnatelj Dječjeg vrtića Vedri dani.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply