MILAN BANDIĆ: Oženili su me za 100 kuna, nije mi žao jer je za plemenitu stvar

MILAN BANDIĆ: Oženili su me za 100 kuna, nije mi žao jer je za plemenitu stvar

Na simpatičan način komentirao je sudjelovanje u humanitarnoj akciji u Osnovnoj školi Ante Kovačić, gradonačelnik Milan Bandić, kupivši igračku za svog kućnog ljubimca Rudija.

Akcija pod nazivom  Veliko proljetno čišćenje, organizira škola u suradnji s učenicima i lokalnom zajednicom, a s ciljem prikupljanja sredstava za nabavu rabljenih tamburica i hrvatskih narodnih nošnji, za potrebe osnivanja školskog tamburaškog orkestra i folklorne grupe.

– Drugi put za redom organiziramo ovakvu akciju. Prva je bila organizirana za gladnu djecu u Africi, a ovom akcijom skupljamo novac za kupnju instrumenata za naš tamburaški sastav, ako nam ostane nešto novaca njega ćemo donirati osnovnoj školi u Gunji.- rekao je Božidar Nevžala, ravnatelj Osnovne škole Ante Kovačić.

– Ovo je hvale vrijedna akcija, hvala direktoru škole, učenicima i svima koji sudjeluju u njoj. Ovakvom akcijom škola i djeca dobe neku kunu, u prošloj akciji prikupili su 60 tisuća kuna za djecu u Africi, sada skupljaju da bi mogli kupiti instrumente za tamburaški orkestar. I druge škole u Gradu Zagrebu mogle bi se povoditi za ovim primjerom.- rekao je Milan Bandić.

Akcija traje danas i sutra (16.svibnja od 09,00-18,00 sati; 17.svibnja od 09,00-16,00 sati) u Osnovnoj školi Ante Kovačić u Španskom, ponuda je šarolika od odjeće, obuće, igračaka, slika do knjiga.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply