Jagodice purgerice zavladale Zagrebom

Jagodice purgerice zavladale Zagrebom

Tradicionalno 17. godinu zaredom u  organizaciji  Grada Zagreba – Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo u suradnji s Udrugom uzgajatelja jagoda Grada Zagreba te Udrugom proizvođača jagoda Zagrebačke županije Jagodni prsten, započeli su Dani jagoda.

-Svi ljudi koji se bave poljoprivredom i žive pošteno od svojih deset prstiju, sreća je da ovo radimo 17. puta za redom. Sreća je da smo im omogućili da prodaju svoje jagode koje su najbolje i najfinije jagode na najboljim lokacijama u Zagrebu.-rekao je Milan Bandić.

– Ovo je prilika da naši jagodari ponude domaće i kvalitetne jagode. Svako proljeće naši građani imaju prilike jesti kvalitetne jagode, a sami proizvođači jagoda imaju osigurano tržište. Pozivam sve građane Zagreba i Zagrebačke županije da dođu u naš prsten i da kupe domaće i kvalitetne jagode.- rekao je Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije.

Jagode će se prodavati do 8. lipnja, na 59 frekventnih lokacija u gradu, od 68 proizvođača jagoda sa područja Zagreba i Zagrebačke županije.

 

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply