Predstavljeno veliko plesno finale DanceStara

Predstavljeno veliko plesno finale DanceStara

Međunarodni plesni spektakl sedmu godinu zaredom okupiti će više od 5000 plesača iz cijelog svijeta koji stižu na veliku završnicu plesne senzacije DanceStar, koja će se održati u Poreču od 20. do 24. svibnja u porečkoj Zelenoj laguni.

-Prije svega mi je drago da uspijevamo tu cijelu priču zadržat u Hrvatskoj, jer  se radi o internacionalnoj priči, i  jednoj od značajnijih događaja koji se odvija na plesnoj sceni svijeta. Slijedeći  tjedan od 19. svibnja  pa sve do 24.svibnja do nedjelje u Poreču u prostoru Zelene lagune u dvorani Žatika odvijat će se DanceStar Finale World Dance  Masters, završni finalni turnir. U veliko finale ulaze oni  koji su se kvalificirali  na jednom od kvalifikacijskih turnira. Drago mi je da među njima i dosta Hrvatskih škola i to ne samo iz Zagreba nego i iz cijele Hrvatske. A imamo i dva kandidata za Dance Star Night,  gdje će 20 najboljih koreografija iz cijele ovogodišnje turneje odmjerit snage i pokazati tko je to DanceStar 2015.- rekao je Alen Petelinc, organizator festivala.

Novost sedmog izdanja je i Urban Chapter koji će se održati u subotu, 23. svibnja u diskoteci Byblos i gdje će se plesači predstaviti u potpuno novoj formi kada je riječ o DanceStaru, u atraktivnim plesnim okršajima break i oldstyle plesača. Hrvatsku će predstavljati par iz plesnog studija TransForm Davor Worda Ćiković i  Ivana Rončević.

– Ovo je dosta važan plesni događaja za ove prostore i jedno je od najvećih u Europi na kojem  plesači iz hrvatske imaju prilike sudjelovati. Ono što ga čini posebnim je to što ima jako puno drugih zemalja i velika je čast sudjelovati na njemu, jer predstavljamo svoju zemlju i trudimo se predstaviti svoju zemlju u najboljem svijetlu. Studio TransForm postoji godinu dana i mi smo bili sudionici i finalisti DanceStara prošle godine, a i mi smo inače privatno kao plesači u raznim drugim angažmanima sudjelovali smo u nekim drugim studijama. – rekla je Ivana Rončević.

-Nas dvoje sudjelovat ćemo sudjelovati  u atraktivnim plesnom betlu , mi smo treneri koreografi i plesači u našim koreografijama i plesnom studiju transformer općenito. – rekao je Davor Worda Ćiković.

Ovogodišnji stručni žiri uz brojna svjetska imena čine i vrsni domaći stručnjaci iz svijeta plesa kao što su  Almira Osmanović, Milka Šparemblek, Leo Jakovina i Igor Barberić.

Partner festivala je Rexona koja je omogućila da ovogodišnje izdanje bude na vrhunskoj  razini na koja i priliči takvom festivalu.

Obavijesti  o velikom plesnom spektaklu mogu se pronaći na službenoj internet stranici www.dancestar.org te na Facebook stranici www.facebook.com/esdu.org.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Vedran Tolić

 

 

Leave a Reply