ZET obnovio vozni park

ZET obnovio vozni park

ZET je nabavkom plinskih autobusa, koji su dijelom financirani sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, pridonio kvaliteti voznog parka i očuvanju okoliša.

-ZET  je bogatio za 16 mini autobusa, investicija je  vrijedna 17 milijuna kuna, 40% je financirao Fond za zaštitu okoliša, a 60% mi. Ovime se završio projekt koji je obuhvatio 76 autobusa na plin. Do konca godine želja nam je da nabavimo još 30 solo autobusa na plin i onda bi ta brojka bila zaokružena na 100 autobusa na plin. Time čuvamo okoliš i jamčimo sigurnost građanima. Naš vozni park je obnovljen i niti jedan autobus nije stariji od sedam godina. Ovi mini autobusi će voziti na linijama gdje veliki autobusi ne mogu voziti.- rekao je Milan Bandić.

Trgovačka  društva u vlasništvu Grada prijavila su projekte za sufinanciranje Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, s kojim će se u konačnosti unaprijediti javna infrastruktura kroz korištenje jeftinijeg i ekološki prihvatljivijeg  javnog transporta.

– U ZET-u pratimo trend očuvanja okoliša, i uštede su na potrošnji za goriv od 20-30%. u planu je nova nabava solo autobusa, razmišlja se da li će oni biti plinski ili sa Euro6 motorima.- rekla je Ljuba Romčević-Žgela, Voditeljica ZET-a.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR
Foto: Maio ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply