Pridružite se biciklističkom izazovu i Zagreb postavite na prvo mjesto

Pridružite se biciklističkom izazovu i Zagreb postavite na prvo mjesto

Ako još nište priključite se akciji  The European Cycling Challenge, koja se u Zagrebu održava od 1. do 31. svibnja s ciljem smanjenja prisutnosti CO2 u gradovima i motiviranja što većeg broja građana na ekološke načine kretanja gradom.

To je natjecanje europskih gradova, a tim grada koji ostvari najveću udaljenost pobjeđuje. Natjecanje je otvoreno za sve građane gradova sudionika koji putuju na  posao, na studij ili iz drugih razloga.

Sva putovanja biciklom umjesto drugim načinima prijevoza (poput vožnje automobilom, motorom, ili ostalim motornim vozilima) su dozvoljena. Na primjer: putovanje za ili od mjesta rada, škole, shopping centra, kina, itd. su važeća. (vidi pravila za više informacija).

Kako biste se pridružili ECC 2015, preuzmite besplatnu aplikaciju Cycling365 za pametni telefon i pratite svoje putovanje biciklom. Prijeđeni kilometri pridonijet će ukupnoj kilometraži  vašeg tima.

Zagreb se trenutnu nalazi na 19. mjestu sa napravljenih tek 8449 kilometara,  prvo mjesto zauzeo je Gdanjsk grad sjevernoj Poljskoj sa 124 476 prijeđenih kilometara.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply