Nikad jači stolnoteniski Zagreb Open

Nikad jači stolnoteniski Zagreb Open

Od 19. do 23. svibnja u Zagrebu će se održati ITTF stolnoteniski turnir iz Challenge serije – Zagreb Open na kojem će nastupiti 330 igrača iz 44 zemlje svijeta.

“I nas je iznenadio ovako veliki broj prijava igrača iz cijelog svijeta jer prvih deset nositelja u Zagrebu spadaju među Top 50 igrača na svjetskim ljestvicama. Prvi nositelj je Tiago Apolonia (Portugal, 22. na svijetu), a dolaze nam i Kenta Matsudaira (Japan, 27.). Masataka Morizono (Japan, 37.), Steffen Mengel (Njemačka, 31.), Eonrae Cho (Koreja, 40.)”, rekao je u utorak na konferenciji za novinare izbornik naše stolnoteniske reprezentacije Zvonimir Korenić.

Konkurencija kod stolnotenisačica bit će još jača s obzirom na to da je među prvih deset nositeljica čak osam igračica iz Top 20 na svijetu. Prva nositeljica je Japanka Kasumi Ishikawa (6. na svijetu), zatim slijede Ai Fukuhara (Japan, 8.), Mima Ito (Japan, 11.), Hyowon Seo (Koreja, 12.), Jia Liu (Austrija, 16.) i Sayaka Hirano (Japan, 15.)

“Konkurencija će biti izuzetna i očekuju nas neizvjesni mečevi ne samo u glavnom turniru nego i u kvalifikacijama”, rekla je aktualna prvakinja Hrvatske Ivana Tubikanec koja će uz Tian Yuan (85.) i Leu Rakovac (103.) biti naš glavni adut u ženskoj konkurenciji.

“Mi smo sve u dobroj formi. Znam u kakvoj sam ja, ali isto tako znam i za Petru Petek koja igra odlično, s njom sam trenirala zadnjih dana, pa Mateju Jeger. Lea Rakovac i Yuan Tian su igrale i na SP u Kini, sigurno dodatno održale formu visokom. Kada pogledam prvih šest nositeljica na turniru, pa to je doista pravo mini svjetsko prvenstvo”, rekla je Tubikanec.

Po riječima direktora turnira Renata Čengića Hrvatsku će na Zagreb Openu u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji predstavljati 34 hrvatska stolnotenisača koje će predvoditi Tan Ruiwu (17. nositelj), dok će naš najbolji stolnotenisač Andrej Gaćina, nakon Svjetskog prvenstva u Kini, zbog ozljede propustiti i Zagreb Open.

“Natjecanja počinju 19. svibnja u 9 sati i igrat će se na 15 stolova u Velikoj dvorani Doma sportova, a ulaz će biti slobodan za sve ljubitelje stolnog tenisa kojih u našoj zemlji ima dosta. Finala su na programu u subotu, 23. svibnja od 14,30 do 17 sati”, rekao je predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Zlatko Pospiš naglašavajući da je budžet turnira, u koji ulazi i nagradni fond od 35.000 dolara, milijun kuna.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply