Izaslanstvo europskog udruženja umirovljeničkih stranaka kod Gradonačelnika

Izaslanstvo europskog udruženja umirovljeničkih stranaka kod Gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi predsjednika novoosnovanog Europskog udruženja umirovljeničkih stranaka (EPPA) Lazara Grujića i člana predsjedništva Kukuriku Mykolu, ujedno i predsjednika Stranke umirovljenika Ukrajine.

 

Gosti su upoznali gradonačelnika s rukovodstvom, ciljevima i budućim planovima Udruge, osnovane na inicijativu Stranke umirovljenika. Glavni ciljevi EPPA bit će usmjereni prema zaštiti interesa i prava umirovljeničke populacije u Europi. Na osnivačkoj skupštini održanoj ovaj vikend u Samoboru, sudjelovale su asocijacije iz Ukrajine, BiH, Crne Gore, a potporu su dale i stranke iz Švedske, Italije, Slovenije, Nizozemske te Luksemburga.

 

Ukrajinskog gosta zanimale su programi socijalne zaštite i pomoći za najugroženije koji se provode u Zagrebu.  Gradonačelnik Bandić  istaknuo je  da je Zagreb prvi grad u Europi po socijalnoj pravednosti i solidarnosti te da ćemo drage volje  svoja iskustva podijeliti s onima kojima su potrebna.

Tekst/Foto: www.zagreb.hr

Leave a Reply