Održano 13. ekipno prvenstvo Hrvatske u boćanju osoba s invaliditetom

Održano 13. ekipno prvenstvo Hrvatske u boćanju osoba s invaliditetom

Na Zagrebačkom velesajmu u paviljonu 18 održano je 13.ekipno  prvenstvo Hrvatske u boćanju osoba s invaliditetom, u organizaciji Boćarskog kluba cerebralno paraliziranih osoba Zagreb i Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom iz Đakova, pokroviteljica prvenstva je predsjednica Republike Hrvatske  Kolinda Grabar Kitarović, u ime Grada Zagreba prvenstvo je otvorio Gradonačelnik Milan Bandić.

Na prvenstvu sudjeluje 40 igraća, koji dolaze iz cijele Hrvatske, po prvi puta na prvenstvu sudjeluje ekipa iz Slovenije.

-Hvala svima koji podupiru ovo natjecanje, hvala ovim divnim i krasnim ljudima koji imaju beskrajnu energiju, ljubav i volju za životom. Učimo od njih, biti će nam svima bolje i posebno trebamo biti solidarni prema tim ljudima, jer nitko od nas ne zna što nam se može dogoditi i jednog dana i mi možemo završiti u kolicima.- rekao je Milan Bandić.

– Danas smo otvorili tradicionalno 13. ekipno prvenstvo u boćanju osoba s invaliditetom, na natjecanju sudjeluju sportaši iz Rijeke, Pule, Slavonskog Broda i čak imamo sportaše iz Slovenije, sveukupno 40 sportaša. Igra se ekipno i u parovima.- Jasna Škrabo, predsjednica Boćarskog kluba cerebralno paraliziranih osoba Zagreb.

Na 13. prvenstvu Hrvatske u boćanju osoba s invaliditetom, zatekli smo i prvakinju u boćanju osoba s invaliditetom Melisu Osmanović, koja dolazi iz Kluba Istrijana. Melisa Osmanović osvojila je prošle godine prvenstvu u paru s  Davorom Komarom.

-Tokom godine imamo puno prvenstva i natjecanja i mislim da svakom igraču ovakvo natjecanje puno znači, socijalizira se upoznaje nove ljude. Boćanjem se bavim tri godine, a u Hrvatskoj reprezentaciji sam dvije godine i trenutno sam najbolja u Hrvatskoj. – rekla je Melisa Osmanović.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply