Milan Bandić vratio se u djetinjstvo

Milan Bandić vratio se u djetinjstvo

Hrvatski školski muzej jedan je od starijih muzeja u Gradu Zagrebu, povodom skorašnjeg 115. rođendan, djelatnice muzeja odlučile su svoj radni prostor osvježiti, uljepšati i time ga učiniti  mjestom u kojem će se osjećati bolje za vrijeme obavljanja svog posla.

Ravnateljica muzeja Branka Manin pozvala je gradonačelnika Milana Bandića, da ime se pridruži u radnom  team buildingu.

-Dio djelatnica Hrvatskog školskog muzeja odlučio je krenuti u uređenje, odnosno detaljno čišćenje svojih radnih prostora. Živimo u vremenu u kojem nitko nema novaca previše, a najviše vremena provodimo u kancelarijama, depoima i svojim uredima. Ovo što radimo je dobrovoljno, svaka od nas oduzela je svoje slobodno vrijeme, da bi uljepšala radnu sredinu. Ovom akcijom želimo pokazati da se i bez novaca i malo novaca, može svašta napraviti, ako postoji dobra volja.- rekla je Branka Manin, ravnateljica Hrvatskog školskog muzeja.

-Slavimo 115. godina muzeja, došao sam vidjeti što treba još „zbigecati“ za slijedeću slavljeničku godinu. Ovdje rade vrijedni ljudi na čelu sa ravnateljicom, gore u potkrovlju farbaju same i bio bi sretan da sve naše kulturne institucije u vlasništvu Grada ponekad pokažu ovako dobru želju i da sami nešto pokrenu, poprave i da uštede koju kunu, volio bi da ovakav duh saživi i kod drugih i želio bi čestitati ravnateljici na ovako dobroj ideji.- rekao je Milan Bandić.

Uz stalni postav muzeja , trenutno traje  izložba Zagrebačka zabavišta u drugoj polovici XIX. stoljeća i početku XX. Stoljeća, ukoliko još niste posjetili izložbu koja će Vam približiti čaroban svijet djetinjstva u prvim zabavištima odnosno vrtićima u Zagrebu i Hrvatskoj požurite izložba traje do 15. svibnja 2015. godine.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply