GRADSKA SKUPŠTINA: Na aktualnom satu ponovo se raspravljalo o stanju u zagrebačkom sportu

GRADSKA SKUPŠTINA: Na aktualnom satu ponovo se raspravljalo o stanju u zagrebačkom sportu

Na 26. sjednici Gradske skupštine nalazi se pet točaka dnevnog reda, dvije najvažnije točke su Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o izradi izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba i Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izmijenjenog Plana financijskog restrukturiranja dužnika Košarkaškog kluba “Cibona” .

Ivana Ćelića (HDZ) je za vrijeme aktualnog sata Gradske skupštine zanimalo kako je moguće da Radio 101 već tri godine koristi prostorije u vlasništvu grada, a nije niti lipu uplatio u njegov proračun. “Kako je to moguće i je li nadležni ured izdao rješenje o korištenju tog prostora i zašto se ne plaća naknada za korištenje gradskog prostora”, upitao je.

Bandić je odgovorio da je Radio 101 dobio mogućnost obročne otplate te da je pred potpisom novi ugovor. “Ako budu svoje obaveze plaćali ostat će u tom prostoru, a ako ne, netko drugi će doći u taj prostor. Sve smo se osigurali i ako ne budu plaćali u roku od mjesec dana onda van”, kazao je Bandić.

Davor Bernardić kod postavljanja pitanja oko Cibone i tematske sjednice oko problema u zagrebačkom sportu upotrijebio je košarkašku, rukometnu i loptu za vaterpolo, jer u svim tim sportovima nalaze se problemi i na kraju nogometnu loptu koja se odnosila na projekt Svetice.

-Dobili smo dopis od RK Zagreb, od Mladosti i još nekih klubova koji su u problemu, vrijeme je da se sazove tematska sjednica na kojoj će se raspravljati o problemu s kojima su suočeni zagrebački sportski klubovi. Želim da je svakom djetetu u Gradu Zagrebu dostupan sport. – rekao je Davor Bernardić.

– Slažem se sa sazivanjem tematske sjednice na temu stanja u zagrebačkom sportu. I imam prijedlog da vi zastupnici budete u upravama tih klubova i da mi imamo informaciju iznutra i da možemo na vrijeme reagirati.- rekao je Milan Bandić.

Dan Špicer postavio je pitanje oko šahtova koji na području Trešnjevke Jug, nestaju u ogromnim količinama.

-Prošle godine ukradeno je 700 šahtova, čak je u jednoj noći nestalo  oko 100 šahtova od te krađe prošlo je šest mjeseci, a šahtova još uvijek nema i na cestama su rupe. Arapi za osam mjeseci sagrade novu zgradu, mi za šest mjeseci ne možemo dobiti nove šahtove. Predlažem da provjerite kako takve stvari vezane za krađu rješavaju drugi gradovi.- pitao je Dan Špicer.

– Hvala na trudu  i ovoj prezentaciji, i kada bi mi imali samo ovaj problem bilo bi dobro, vidjet ću koliko puta su nadležne službe dobile zahtjev da se to popravi, i ako su dobile zašto nisu reagirali.-  rekao je Milan Bandić.

Margareta Mađarić postavila je pitanje oko stanja u Gradskom kazalištu Komedija, koje bilježi gubitak već duže vrijeme.

-Kazalište Komedija ima gubitak od pet milijuna kuna, a ravnatelj  i uprava isplatili su sebi stimulaciju u iznosu od 1.5 milijuna kuna. Bonusi se mogu isplaćivati, a honorari se ne isplaćuju i samim time dolazi do otkazivanja predstava, što nije dobro.- rekla je Margareta Mađarić.

-Kada je netko dugo vremena na jednom mjestu onda se uljulja, uspava se, ako su vaši navodi točni, ja ću ih provjeriti i onda ću reagirati.- rekao je Milan Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply