ANDRIJA MIKULIĆ: nedonošenje izmjena i dopuna GUP-a Grada Zagreba loša poruka investitorima

ANDRIJA MIKULIĆ: nedonošenje izmjena i dopuna GUP-a Grada Zagreba loša poruka investitorima

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a i potpredsjednik zagrebačke Skupštine Andrija Mikulić upozorio je u srijedu kako su dvije godine u kojima nisu donijete izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana Grada Zagreba (GUP) loša poruka potencijalnim investitorima u Gradu Zagrebu.

“Loše je od strane Grada Zagreba da takva poruka ide i da se GUP već dvije godine ne može izmijeniti. Na sjednici Gradske skupštine u četvrtak bit će tek prijedlog izmjena odluke o izradi izmjena i dopuna GUP-a a tek onda ide njegova izmjena”, kazao je Mikulić na konferenciji za novinare ispred Kluba HDZ-HSP AS-BUZ u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Upitao se i zašto u zakonskom roku primjedbe u prošloj javnoj raspravi vezanoj uz GUP Grada Zagreba nisu “ugledale svjetlo dana”. Smatra da je tu riječ o odnosu između izrađivača GUP-a – Zavoda za prostorno uređenje i Gradske uprave, koji je nositelj izrade. “To govori o nekvaliteti nadležnih gradskih tijela”, kazao je Mikulić. Smatra da su promjene neophodne i da ljudi koji su doveli do ovog stanja teško mogu riješiti problem. “Ozbiljne promjene u organizaciji i upravljaju u službama zaduženim za prostorno planiranje u gradu trebale bi biti idući korak”, istaknuo je Mikulić.

Govoreći o situaciju vezanoj uz sport u Gradu Zagrebu, predsjednik zagrebačkog HDZ-a smatra kako nije dobro taj problem rješavati parcijalno već se to treba riješiti sustavno. Stoga će na sutaršnjoj sjednici Skupštine predložiti tematsku sjednicu po tom pitanju kako bi se strateški riješilo to pitanje. “U Zagrebu imamo puno klubova – od košarkaških, vaterpolo, rukometnih, nogometa i odbojke i drugih, koji su trofejni i u svjetskim granicama. Treba na tematskoj sjednici rješiti sustavan i strateški problem sporta u Zagrebu”, kazao je Mikulić.

Na novinarsko pitanje je li dobio odgovor koji je zatražio na prošloj sjednici Gradske skupštine vezano uz zapošljavanja u Zagrebparkingu, Mikulić je odgovorio da nije. Naveo je i da su ugovori o zapošljavanju potpisani protuzakonito jer su potpisani bez suglasnosti Gradskog ureda za gospodarstvo, iako je ona bila potrebna. “Odluka je i u suprotnosti s člankom 71. Temeljnoga kolektivnog ugovora, koji propisuje da se o takvim izmjenama mora razgovarati i s predstavnicima sindikata”, kazao je. Mikulić je najavio da će njihov klub i sutra na sjednici Gradske skupštine podsjetiti voditeljicu Zagrebparkinga Anu Preost na ta pitanja.

TEKST: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply