Otvoreno natjecanje školskih prometnih jedinica i sigurnosti u prometu

Otvoreno natjecanje školskih prometnih jedinica i sigurnosti u prometu

Služba za sigurnost cestovnog prometa PUZ-a u suradnji s HAK-om, AK Siget i Osnovne Škole Lovre pl. Matačića organizirala je natjecanje pripadnika školskih prometnih jedinica s ciljem da im pruži mogućnost da javno prikažu svoje djelovanje, da se mogu uspoređivati u usvojenom znanju i vještinama s drugim vršnjacima kako bi nakon javnog predstavljanja i druge sredine potaknuli na osnivanje školskih prometnih jedinica i usvajanje prometne kulture.

Natjecatelje je došao pozdraviti gradonačelnik Milan Bandić.

– Ove godine je u projekt uvršteno 40 osnovnih škola i to je najviše do sada. Mislim da je ovo dobra akcija, koja radi na edukaciji djece i prevenciji ponašanja u prometu. ono što djeca nauče sada pamtit će cijeli život.- rekao je Milan Bandić.

– Prometna kultura itekako je bitna, svaka škola koja ima svoju prometnu jedinicu prevenira odnosno uvodi najmlađe učenike u ponašanje u prometu. Školske prometne jedinice čine učenici od petog do osmog razreda. U našoj školi proveden je pilot projekt virtualnog poligona, to je vrlo edukativan i poučan program i zanimljiv je učenicima.- rekla je Zdenka Kapović, ravnateljica OŠ Lovre pl. Matačića.

Osamnaesto natjecanje školskih prometnih jedinica i 23. natjecanje Sigurno u prometu sastoje se iz pismenog dijela na kojem se provjerava poznavanje prometnih pravila i prometnih znakova i praktičnog dijela na biciklističkom poligonu. Na natjecanju školskih prometnih jedinica na biciklističkom poligonu ocjenjuje se vožnja biciklom uz poštivanje prometnih propisa, dok se na natjecanju “Sigurno u prometu” ocjenjuje vještina i spretnost upravljanja biciklom.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply